AKTUELNO

Kako je otkriveno u kriptovanim porukama sa mreže Skaj, pre otmice "Kapetana" četvorka je ubila Barane Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Oni su, prema slovu ove optužnice, oteli Radulovića 14. oktobra 2020. godine, a zatim ga predali ostalim članovima “kavačkog klana” koji su ga, po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića, ubili dva meseca kasnije.

Kako je otkriveno u kriptovanim porukama sa mreže Skaj, pre otmice ova četvorka je ubila Barane Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

– Belivukova grupa, koju su čilili i Miljković, Janković i Ratko Živković, po prethodnom dogovoru sa Kašćelanom, Igorom Božovićem i ostalim pripadnicima njihove grupe, 14. oktobra su silom, pretnjom i obmanom zadržali oštećenog Radulovića duže od deset dana i prema njemu postupali na svirep način u nameri da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist – navodi se u dokumentu Specijalnog tužilaštva koji potpisuje Saša Čađenović.

Plan koji su skovali zajedno sa crnogorskim “kavčanima” bio je da Ratko Živković stupi u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide. Pozvao ga je u njegovu kuću u Spužu, u Stanjevića Rupi, tvrdeći da je to bezbedno i sigurno mesto.

– Ne sumnjajući u Živkovića, Radulović je došao u njegovu kuću, gde su ga dočekali Belivuk, Miljković i Janković. Savladali su ga i držali do večernjih sati, kada su ga, po nalogu Kašćelana i Božovića, prebacili u kuću koju je obezbedio Duško Roganović u kotorskom naselju Radanovići – objašnjeno je u optužnici.

Radulović je tu držan sve do 21. decembra 2020. godine. Uz pretnje mu je traženo da oda informacije ko su pripadnici druge kriminalne organizacije i gde im se nalaze “štekovi” sa oružjem i drogom.

– Pretili su mu govoreći da će ga staviti u mengele. Pokazivali su mu tela osoba koje su prethodno pripadnici ove kriminalne organizacije mučili i lišili života – navodi se u optužnici uz informaciju da je Raduloviću obećavano da će ostati u životu ukoliko im da tražene informacije.

Radulović je svojim krvnicima omogućio da preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj šalju u njegovo ime poruke kojim su pripadnici “škaljarskog klana” namamljeni na lokacije na kojima su zatim likvidirani.

Upravo na ovaj način Marko Miljković je uspeo da ubedi Lazara Vukićevića da ode u “kuću strave” u Ritopeku, gde je navodno bio zarobljen Veljko Belivuk. Istu sudbinu kao i Vukićević istog dana je trebalo da doživi i Aleksandar Šarac, ali on nije želeo da posluša Kapetana.

Autor: