AKTUELNO

Krivično vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu odbilo je žalbu branioca osumnjičenog A. G. (23) iz Novog Sada izjavljenu protiv rešenja sudije za prethodni postupak kojim je osumnjičenom određen pritvor, a za kog postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

- Krivično vanpretresno veće ovog suda smatra da je sudija za prethodni postupak pravilno našao da u konkretnom slučaju stoje razlozi za određivanje pritvora jer bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo, zbog čega je žalba njegovog branioca odbijena kao neosnovana - saopšteno je iz Službe za informisanje Osnovnog suda u Novom Sadu.

Podsetimo, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je osumnjičenom A.G (23) iz Novog Sada, koji se tereti za izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici, odredio pritvor u trajanju do trideset dana. Pritvor je određen nakon saslušanja osumnjičenog, i to iz razloga što sud smatra da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo.

Pritvor po ovom rešenju može trajati do dana 06.jula, a protiv sudske odluke o pritvoru, osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe vanpretresnom veću Osnovnog suda u Novom Sadu.

Amer G. (23) iz Novog Sada, uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu nevenčane supruge Darie T. (28) iz Novog Sada. Snimak brutalnog nasilja nad ženom osvanuo je na društvenim mrežama i naišao je na oštru osudu javnosti. Komšije su videle da muškarac tuče ženu, dok drži malo dete u naručju i odmah su pozvale policiju, a patrola je brzo došla u Ćipranovu ulicu u Novom Sadu.