AKTUELNO

Zlatan Vasiljević je ispalio četiri hica na Srpkinju Lidiju Miljković koja je prošle nedelje ubijena u Vićenci, pokazuju prvi rezultati obdukcije koja je trajala više od 12 sati.

Izveštaj patologa sa Univerziteta u Padovi, Đovanija Čeketa, deponovan je proteklih dana na sto glavnog tužioca Vićence Lina Đorđa Bruna i zamenice Serene Čimiči. Rezultate obdukcije istražitelji će iskoristiti da razjasne šta se dogodilo.

U međuvremenu, mobilni tim nastavlja rad sa svedocima, snimcima i sadržajima mobilnih telefona kako bi rekonstruisao poslednje trenutke života Lidije, kao i druge žrtve Gabrijele žrtava i njihovog dželata.

Foto: Facebook.com

Neverovatna surovost zločina

Podsetimo, Srpkinja Lidija Miljković i Gabrijela Serano, poreklom iz Venecuele, ubijene su u sredu ujutru u Vićenci. Njima je presudio bivši muž i dečko Zlatan Vasiljević, poreklom iz Bosne.

Prema rekonstrukciji događaja, Vasiljević je prvo ubio bivšu devojku Gabrijelu, pa je sa njenim telom u kolima napravio zasedu bivšoj ženi Lidiji. Presudio joj je na ulici, a onda je pobegao kolima sa lica mesta i izvršio samoubistvo.

Ono što istražitelji pokušavaju da otkriju jeste zašto je Gabrijela Serano, koja je bila nekoliko meseci u vezi sa Vasiljevićem pre nego što ga je ostavila u martu, bila sa njim u kolima. Ona se navodno u martu vratila bivšem mužu i zamolila ga za pomoć jer se plašila da će je Zoran povrediti.

Istraga se sada fokusira na tajming akcije, kako bi utvrdila da li je Gabrijela ubijena pre ili posle Lidije. Postavlja se pitanje šta je Gabrijelu sprečilo da reaguje ako je videla da je Zoran ubio bivšu suprugu ili je ipak ona njegova prva žrtva.

Pismo upozorenja

Nakon obdukcije sva tri tela, nadležni će dozvoliti sahranu, a koja bi, prema pisanju italijanskih medija, mogla da bude održana početkom ove nedelje.

Italijanski mediji preneli su da je Lidija u nedelju, 3 dana pre nego što je ubijena, dobila anonimno pismo u kojoj je upozorena na opasnost. U potpisu je stajalo samo "tvoj prijatelj".