AKTUELNO

Zlatan Vasiljević (42) iz Bosne i Hercegovine, počinio je dvostruko ubistvo u Italiji, upucaviši prvo svoju sadašnju devojku, Venecuelanku Gabrijelu Serano (36), a potom i svoju bivšu suprugu Lidiju Miljković (42), koja je u Italiju došla iz Lebana, sa juga Srbije, pre više od 17 godina. Vasiljević je potom presudio i sebi.

Lidijin brat Nemanja, rekao je da bi njegova sestra još uvek bila živa da je suđenje koje su čekali počelo ranije.

- Zlatan se nikada nije promenio, iako su oni naveli da se posle boravka u zatvoru rehabilitiovao. Bio je manipulator. Da se suđenje koje smo svi čekali godinama odigralo ranije, moja sestra Lidija bi i dalje bila tu sa nama, bila bi živa! - rekao je Nemanja Miljković.

Porodica Miljković od 8. juna, kada se zločin dogodio, ne može da dođe k sebi, a pored Lidijine sestre, a za italijanske medije i njen brat Nemanja otkrio je da su problemi sa Zlatanom trajali godinama i da su tamošnji nadležni organi zakazali u slučaju nasilja nad njegovom sestrom.

Foto: Printscreen YouTube/ Local Team, Privatna arhiva

Advokat porodice Miljković, Stefan Peron, godinama je bio zastupnik ove porodice u prcesu koji je pokrenut portiv Zlatana Vasiljevića zbog nasilja koje je Lidija trpela od 2012. do 2018. godine.

- Taj proces protiv Vasiljevića zapravo nikada nije ni počeo. U 2021. godini bilo je zakazano pet ročišta, ali je svako do sada bilo odloženo iz nekog razloga - reči su advokata, a on i porodica smatraju da bi brži sudski postupak spasio život jadnoj ženi.

Advokat Peron ističe da je odbrana Vasiljevića htela da zaključi sporazum o priznanju krivice, čemu su se oni usprotivili, ali je sudija dao usmenu saglasnost.

- Serija odlaganja završila se kada je određen datum 14. septembar, na kom nažalost neće biti izrečena kazna. Zlatan Vasiljević izneo je šokantne tvrdnje na suđenju kada je rekao da su Lidijin brat i otac došli da ga pretuku, a oni su samo pokušavali da zaštite svoju sestru i ćerku - ispričao je advokat za Italijanski IGV.

Foto: Facebook.com

Nemanja, Lidijin brat, ispričao je za italijanske medije da je Zlatan pretio kako će ih sve pobiti i iseći na komade, a kada bude izašao iz zatvora pobiće im celu porodicu.

Podsetimo, Zlatan Vasiljević je tokom 2019. godine bio u zatvoru zbog nasilja nad Lidijom i taj postupak je završen osuđujućom presudom po njega. Kako su preneli italijanski mediji, bio je osuđen na godinu dana i šest meseci zatvora i tu kaznu je odslužio. Međutim, protiv njega je u vreme zločina u toku bio i drugi psotupak za nasilje u porodici, ali taj slučaj nije dočekao sudski epilog.

Autor: