AKTUELNO

Ubistvo Jelene Marjanović intrigira ceo region već duže od godinu dana, autor i voditelj specijalne emisije "Crna hronika" Mladen Mijatović, rekapitulirao je nove informacije o ubistvu pevačice iz Tužilaštva, od advokata, kao i saznanja koje ima naša televizija.

Tokom intenzivne istrage koja je trajala 17 meseci nisu se samo policijski inspektori i tužioci bavili rasvetljavanjem ubistva pevačice Jelene Marjanović već su angažovani i veštaci različitih struka koji su između ostalog radili na otkrivanju psihološkog profila ubice.

Kada su forenzičari 15. septembra izveštačili i uporedili tragove blata na zoranovim pantalonama i jeleninoj odeći i kosi i uzeli u obzir njegovu izjavu da nikada nije bio na lokaciji gde je pronađeno izmasakrirano telo žene po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšen je suprug pevačice. Njemu je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je ubio Jelenu. Motiv je i dalje najveća enigma misterioznog ubistva koji je izazvao najveću pompu u Srbiji i regionu.

Sa psihologom Zoranom Mušterovićem novanari emisije "Crna hronika" razgovarali su o psihološkom profilu ubice i motivima koji bi mogli navesti nekoga na tako gnusan zločin. -

-Ono što možemo zaključiti je da postoji jedna racionalnost zato što su ovi tragovi dobro prikrivani da već godinu i nešto dana ne može da se otkrije ništa bitno, tako da jedna doza racionalnosti postoji. Pokazuje s eda je ta osoba imala veliku kriminogenu svest, ne može da se prikriva da nema kriminogeno svest, odnosno razmišljanje i stavove za zločin, a to pokazuje da je neko vodio dobro računa da je gledao da sakrije sebe, što ne znači da nije bio zločin iz strasti - objasnio je psiholog.

Na pitane da li je ubistvo Jelene Marjanović bio zločin iz strasti on odgovara da jeste najverovatnije zločin iz strasti postojao zato što pokazuje jedan visoko emotivan odnos.

-U unutrašnjoj svesti toga koji je to uradio gde je pripremano ubistvo postoji mogućnost  da su se nagomilale frustracije, zbir tih frustracija govori o tome kako ih je on ispoljio -odnosno koliko se puta svetio možda čak i mrtvoj osobi. To samo govori koliko je u njemu bilo nakupljeno besa i ljutnje protiv te osobe - ističe on.

Ostatak emisije pogledajte u videu:

#Jelena Marjanović

#Ubica

#Ubistvo

'