AKTUELNO

Protiv Filipa Koraća, koji se nedavno predao hrvatskim organima koji ga sumnjiče za falsifikovanje isprava podignuta je optužnica.

Njemu je i pritvor produžen, prenosi Telegraf. Nezvanično, Korać je imao falsifikovan pasoš pod imenom Slobodan Koralija.

- Dokument mu je izdat 2017. godine u decembru. Pet godina se tako kretao i nije detektovan - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Koraćev pasoš je, kako su objasnili nadležni u Hrvatskoj, bilo nemoguće detektovati na bilo kom graničnom prelazu, jer se zapravo radi o autentičnom dokumentu.

- Kako je pak policija otkrila Koraća, odnosno činjenicu da koristi lažni pasoš, ostaje misterija. U decembru prošle godine zagrebačko Opštinsko državno tužilaštvo protiv njega je pokrenulo krivični postupak u odsustvu, istražni sudija mu je odredio pritvor i raspisana je poternica - naveli su.

Korać je pre pet godina u zagrebačkoj policiji u Petrinjskoj ulici podigao pasoš sa svojom slikom, a imenom Slobodan Koralija.

Filip Korać predao se policiju u Hrvatskoj 26. aprila jer je za njim bila raspisana poternica zbog falsifkovanja isprava. Mediji su ga označili kao osobu od najvećeg poverenja Luke Bojovića. Bojović trenutno služi kaznu u Španiji i jedan od najvećih neprijatelja kavačkog klana.