AKTUELNO

Goran Janković (38), trostruki ubica iz Novog Sada, pre tri godine zverski je macolom ubio svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57).

Janković je svoju suprugu i njene roditelje ubio u ranim jutarnjim časovima u porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep, gde se nesrećna Mirjana sklonila sa sinovima starim tri i 10 godina od nasilnog muža kome je bio zabranjen prilazak i komuniciranje sa suprugom zbog nasilja u porodici.

Foto: MUP Republike Srbije

On je kobnog 24. maja 2019. ušao u kuću Mirjaninih roditelja i prvo ubio njenog oca Branislava, a potom svoju suprugu. Taštu Nadu ubio je u dvorištu kuće kada je pošla za njim.

Pre nego što je napustio mesto zločina zapretio je sinovima, pred kojima je počinio jezivi zločin, da nikome ne smeju da kažu da je bio u kući, a onda je pobegao. Tri dana je izbegavao policijsku poteru skrivajući se na jednom brodu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

Pošto je uhapšen prepričao je na saslušanju detalje krvavog zločina bez trunke kajanja.

Foto: Facebook.com/Goran Janković/Privatna Arhiva

- Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja.

Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam tukao i davio. Sav sam bes iskalio na njoj - pričao je hladnokrvno tada Janković i dodao je da ga je na ubistvo naveo bes koji je osećao zbog toga što ga je supruga Mirjana prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mu je određena zabrana prilaska.

Kaznu za zločin nije dočekao jer je u februaru 2020. digao ruku na sebe. On se obesio u ćeliji okružnog zatvora u Novom Sadu.