AKTUELNO

Američki FBI i DEA došli su do poruka Nikole Vušovića zvanog "Džoni sa Vračara" i "Ludi Džoni" i D. J, zvanog Giba, koji su planirali atentat na načelnika beogradske policije Veselina Milića. Akciju je odobrio njihov šef Radoje Zvicer, objavio je Alo.

Ovaj list navodi da je došao u posed prepiske koju su razmenjivali Vušović i D. J. na aplikaciji Skaj i da se u tim porukama vidi na koji način su planirali da izvrše zločin.

Izvor lista navodi da su američki FBI i DEA presreli šifrovane poruke koje su razmenjivali saradnici vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i potom ih dostavili srpskoj policiji.

Pored Vušovića i Gibe, ulogu u pripremanju atentata na Milića navodno su imali Dario Đorđević Dekster, član grupe Veljka Belivuka, kao i Novosađani Đorđe M. i Goran K. Oni su, navodno, dobili odobrenje Zvicera da plan sprovedu u delo.

- Vesko izlazi po klubovima. Samo nek se opusti - poruka je koju su svetske službe našle u privatnom razgovoru između Vušovića i Gibe. Potom sledi odgovor: "Nacionalna klasa je. Stalno leti tamo."

Da su sve vreme bili za petama Miliću, pokazuje naredna poruka: "Vesko izlazi. Bilo bi dobro da ga oderemo."

Međutim, poruka koja je poslata nekoliko minuta kasnije pokazuje da je na meti kriminalaca, pored Milića, bila još jedna osoba koja je njemu bliska.

Foto: Pixabay.com

- Da, da. Oni zajedno izlaze. Kako bi bilo dobro da i njega oderemo - piše u toj poruci.

Alo navodi da se Vušović sumnjiči i za ubistvo vlasnika kockarnice "Havana" Vladimira Popovića Popa 1. decembra 2018. u kafiću "Kafeteka" u Ulici vojvode Šupljikca na Crvenom krstu. Dvojica maskiranih muškaraca upala su oko 22 sata u lokal i u Popovića ispalila više hitaca iz "heklera". Tom prilikom ranjen je i mladić od 23 godine. Popović je, navodno, bio blizak Luki Bojoviću i škaljaraskom klanu.

Veliku ulogu u planiranju ubistva Milića imao je izvesni Giba.

- Navodno, on je angažovao profesionalnog snajperistu za koga se sumnja da je pripadnik Legije stranaca - elitne borbene jedinice koja je u sastavnom delu vojske Francuske - navodi izvor za Alo.

Nakon ovih saznanja, alarmirane su sve svetske službe, koje odavno drže pod lupom ove kriminalce, naročito Vušovića i Zvicera. Njih dvojica su u bekstvu i za njima su raspisane poternice. Pored ubistava, oni se sumnjiče i za šverc velike količine droge iz Južne Amerike u Evropu.