AKTUELNO

Kod Ada Huje nađeno je telo muškarca čija se odeća poklapa sa onom koju je u vreme nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Policija i forenzičari su na nogama otkako je jutros u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo muškarca u fazi raspadanja. Odmah su stigli navodi da je u pitanju nestali Matej Periš. Naime, na telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Upravo telefon u džepu objašnjava potencijalni signal s mobilnog telefona Mateja Periša nakon što mu se izgubio svaki trag pred proslavu Nove godine. Kako je tada javljeno iz policije, ali i prema izjavama Matejevog oca Nenada Periša, kratko je uhvaćen signal mobilnog telefona kod Velikog ratnog ostrva.

Foto: Informer.rs

Ako pogledamo mapu, i ukoliko je Matej Periš zaista nestao u vodama Save kod Beton hale gde je poslednji put viđen, onda je jasno zašto je signal uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, a kasnije struje odnelo telo niz Dunav do Ada Huje.

Još uvek se čeka zvanična potvrda identifikacije tela izvučenog danas iz Dunava, a trenutno se radi DNK analiza kako bi se što pre došlo do odgovora.

Foto: MUP, Facebook/Matej Periš