AKTUELNO

Otkrio ga je DNK.

Prošlo je godinu i po dana od brutalnog ubistva pevačice Jelene Marjanović (33). Iako se činilo da istraga tapka u mestu i da napretka nema, inspektori su vredno radili i otkrivali nove detalje koji su napokon doveli do značajnog pomaka. U petak 15. septembra, kao glavni osumnjičeni, uhapšen je Zoran Marjanović, suprug žrtve, koji je iza rešetaka završio nakon što su ga otkrili DNK dokazi.

Pročitajte još: UNAJMIO BRANIOCE: Evo ko će zastupati Zorana Marjanovića!

Glavni DNK dokaz jeste blato na pantalonima koje je identično sa blatom pronađenim u kanalu u kojem se nalazilo Jelenino telo. Kako je objašnjeno, sastav zemlje na nasipu razlikuje se na svakih nekoliko metara, a forenzičkom analizom utvrđeno je da je na njegovim pantalnama upravo ona zemlja na kojoj je pronađeno telo ubijene.

Ovo je neoboriv dokaz zbog kojeg je i naređeno hapšenje Zorana Marjanovića. Inače, pantalone na kojima je pronađeno blato zaplenjene su tokom pretresa njegove kuće u Borči.

Foto: TV Pink

Ono što je posebno sporno jeste to što je Marjanović tvrdio da nije prilazio kanalu, što novootkriveni dokazi ipak demantuju.

Foto: Facebook/Zoran Marjanović

Podsećanja radi Jelena je ubijena 2. aprila, a njeno telo pronađeno je sutradan u kanalu na nasipu u Borči. Najpre su pronađeni delovi odeće, telefon i tragovi krvi, a nekoliko sati potom i njeno telo.

#Borča

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'