AKTUELNO

Nakon hapšenja Vladimira M. (40) iz Kragujevca, koji je pokušao da ubije suprugu Milenu M. (35) u ponedeljak oko tri sata, isplivali su šokantni detalji o trenucima kada su ga policajci ubeđivali da se preda.

Njegova supruga je i dalje u kritičnom stanju, a on se nakon zločina vratio kući, gde su ga dočekali inspektori, ali on nije hteo da se preda dva sata, pa mu je majka za to vreme uzvicima pružala podršku, kao da prethodno nije pokušao da ubije suprugu.

Vladimir je došao kući u naselje Pivara oko 15 sati, ali čim je video policajce, seo je u svoj automobil i dao se u bekstvo.

- Uspeo je da pobegne oko pet ulica dalje, a onda su ga opkolile jake policijske snage, ali se on zaključao u kolima i navodno pretio da će se ubiti istim pištoljem, kojim je ranio Milenu. Za to vreme došli su i njegovi prijatelji i članovi porodice. Njegov otac je razgovarao s njim, pa je u jednom trenutku pokušao i da mu otme pištolj, ali ga je Vladimir udario po kolenu. S njim je razgovarao i brat od strica, ali ni njega nije slušao - ispričao je izvor iz istrage.

Ono što je najviše šokiralo policajce koji su pokušavali da uhapse Vladimira jeste podrška koju su mu pružili prijatelji i majka.

Foto: TANJUG/JAROSLAV PAP, NATAŠA LAZAREVIĆ, FACEBOOK

- Majka je netremice gledala u automobil u kojem je sedeo, a kada su policajci uspeli da ga ubede da izađe, ona je molila reportere da ga ne fotografišu da bi mu onda dobacila: "Vlado, bravo, sine!", a iza nje se čuo i prijatelj koji je viknuo: "Budi jak, brate!" On im nikako nije uzvratio, pa je bez opiranja ušao u policijski automobil - kaže jedan od očevidaca za Republiku.

Kragujevčanin je kobne večeri supruzi pucao u vrat, dok je spavala, a deca su bila u drugoj sobi i ništa nisu čula. Ona je i juče bila u kritičnom stanju, opasnom po život.

- Nakon komplikovane intervencije koju je u ponedeljak izveo tim hirurga, ona se nalazi u jedinici intenzivne nege Službe za anesteziju i reanimatologiju, a njeno zdravstveno stanje se i dalje vodi kao opšte teško sa životnom ugroženošću. Ona je, bukvalno, na liniji između života i smrti. Njene povrede su izuzetno teške jer je metak napravio prostrelnu ranu i veliko razaranje, naročito na izlasku - ispričao je za medije izvor iz UKC Kragujevac.

Milenin otac Miroljub jedva je smogao snage i novinarima potvrdio da se lekari dva dana bore za ćerkin život.

- Milena je i dalje u kritičnom stanju. Sada sam bio u bolnici i lekari su mi rekli da će je sutra prebaciti na VMA - rekao je Miroljub u očaju.

Nesrećna žena je u Kragujevac došla na odmor iz Drezdena, gde je poslednje tri godine zaposlena kao doktorka u jednoj bolnici, a njena deca žive s ocem Vladimirom.

Deca pitaju: "Gde su mama i tata"

Ranjena žena je planirala u utorak da se vrati u Nemačku sa suprugom i dvoje dece, u koju su i oni trebalo da se presele nakon sređivanja dokumentacije, a kako kažu njihovi prijatelji, njihovi sin (8) i ćerkica (6) ne znaju šta se dogodilo i stalno pitaju: "Gde su mama i tata." Vladimir je nakon ranjavanja supruge izašao u dvorište kuće i još jednom pucao u susednu kuću roditelja, a zatim bacio telefon na travu, seo u automobil i pobegao.