AKTUELNO

Jeziv zločin zlostavljanja jedanaestogodišnje devojčice potresa Lebane.

Protiv šestorice meštana iz nekoliko lebanskih sela podneta je krivična prijava zbog sumnje da su nekoliko meseci seksualno zlostavljali jedanaestogodišnju devojčicu iz sela Ždeglovo, zaostalu u mentalnom razvoju. Među njima su i jedan otac i njegov sin.

Zbog sumnje da su se seksualno iživljavali nad nemoćnom devojčicom J. Đ. uhapšeni su Rade Đ. (65) i Kosta A. (70) iz Ždeglova i Zoran A. (47) iz sela Radevce. Ova trojka se sumnjiči za obljubu devojčice i njima je određen pritvor do 48 sati. Protiv ostalih prijave će biti podnete u redovnom postupku.

Devojčica je oduzeta roditeljima i smeštena je u hraniteljsku porodicu kada su meštani Ždeglova pre nekoliko dana slučaj prijavili policiji, iako se mesecima šuškalo o zlostavljanju ove devojčice. Zlostavljana devojčica ima dva brata od 13 i 15 godina, takođe sa smetnjama u razvoju. Meštani tvrde da je i majka V. Đ. mentalno obolela.

MAJKA NE SHVATA TRAGEDIJU SVOG DETETA?

- Došli su i odveli je. Ne znam zašto, ja ništa nisam čula. Čekam da mi vrate dete - kaže, ali posle dužeg razgovora ipak priznaje da joj se ćerka nedavno požalila. - Pre neki dan se požalila da je Rade vodio u malinjak i da je tamo dirao - kaže nam, a na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji, navodi da nije smela: - Nisam smela, Rade ima sina, pa će da me bije - priča i smeje se žena, koja je proletos rodila i četvrto dete i ostavila ga u porodilištu. Potom kaže da je znala i za druge slučajeve zlostavljanja ćerke i navodi gde su se sve starci iživljavali nad njenom ćerkom - u napuštenim stajama i kućama, seoskim utrinama i pored potoka. Sve muškarce nabrojala je po nadimcima, a s nekima se, kaže, i sama družila.

Meštani Ždeglova nerado pričaju o nemilom događaju, ali neki ipak kažu da su viđali Kostu A.koji se prizetio u njihovom selu, kako sedi sa decom ispred seoske prodavnice ispred koje su dečaci sa njim pili. - Voda ih po selu, a vodio ih je i kod sebe kući još dok mu je žena bila živa. Kosti je žena umrla pre tri meseca. Priča se da je bio i sa majkom i sa malom, ali se to ne zna.Sin ga je upozoravao da se mane dece kada je čuo priče koje kruže selom, ali nije ga poslušao - pričaju meštani Ždeglova.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

U kući Radeta Đ. su šokirani. Pet godina mlađa supruga nema mira u kući, kao ni njena snaja. Njegov sin M. Đ. kaže da mu je Rade rekao da nikakvo zlo nije učinio i da mu je sve namešteno. - Otac kaže da nije ni pipnuo devojčicu - rekao nam je sin Radeta Đ., koji je oca juče posetio u zatvoru. On dodaje da ne veruje da je njegov otac zlostavljao devojčicu i ističe da nije nasilan, niti da bi tukao majku devojčice.

S.M.

#Lebane

#Majka

#Silovanje

'