AKTUELNO

Scena na mestu nesreće bila je jeziva.

Marija S. (33), njen sin Vasilije S. (3) i motociklista Nenad Z. (44) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u selu Cerovac na putu Šabac-Valjevo.

Tragedija se dogodila juče oko 12 časova, kad je motociklista udario u "fijat sejčento" za čijim se upravljačem nalazila Marijina majka S. S., ispred restorana koji je u vlasništvu njenog muža.

Foto: Pink.rs

Dete sedelo do mame

- Automobil u kom su se nalazili baka, majka i dete kretao se iz pravca Šapca ka Valjevu i počeli su da skreću ka jednom selu kad se iza njih pojavio motocikl "jamaha", koji je obilazio kamion. On im se približavao velikom brzinom, sumnja se čak većom od 200 km/h i, pod sada nerazjašnjenim okolnostima, zakucao se u levi zadnji deo automobila - priča izvor iz istrage.

- Majka koja je sa sinčićem sedela na zadnjem sedištu na mestu je ostala mrtva, kao i Nenad Z., koji je pao s motora. S. S. i njen unuk Vasilije, koji je ispao iz automobila, prebačeni su u šabačku bolnicu s teškim povredama, a uprkos borbi lekara za njegov život, mališan je izdahnuo - objašnjava sagovornik.

Stravična nesreća dogodila se u blizini restorana koji drži Marijin otac.

- Marijin otac je istrčao da pomaže povređenima, nije znao šta se dešava, a onda je video da mu ćerka i unuče leže u travi pored puta mrtvi. Uhvatio se za glavu i kukao - kaže izvor.

Foto: Pink.rs

Trkao se sa drugim motorom?!

Očevidac udesa naveo je da se motociklista trkao sa drugim motorom, koji je pobegao s mesta nesreće. - Đavo ga je vukao. Motor mu je ostao nasred asfalta. Pukla mu je lobanja, bio je sav krvav. Nije očekivao da će žena da skrene, kamion je držao svoju stranu, vozio normalno. Žao mi je deteta. Hitna je brzo došla, dva vozila, ali da je došlo i 50, ne bi vredelo - rekao je očevidac.

Prema nezvaničnim informacijama, u "fijatu" nije bilo dečjeg sedišta.

- Sumnja se da je mališan sedeo pored majke, ali ne u sedištu za prevoz dece, jer ono posle uviđaja nije pronađeno - tvrdi izvor. Iako se u prvo vreme verovalo da je u udesu učestvovao i kamion, ispostavilo se da to nije tačno.

- Kamion se jeste nalazio između motora i automobila, ali on nije udario nikoga, već je uspeo da se zaustavi. Kamiondžija je pritrčao da pruži pomoć učesnicima stravične saobraćajke. Nema indicija da on ima veze s tragedijom u Cerovcu - priča sagovornik.

Foto: Pink.rs

Srča na putu

Scena na mestu nesreće bila je jeziva.

- "Fijat" je bio u potpunosti smrskan, kao da ga je neka mašina pregazila, što govori da je brzina kojom se kretao motor bila ogromna. Kola su bukvalno izletela s puta i završila na zelenoj površini u blizini kuća, sreća da nikoga nije bilo na ulici, mogao je još neko da strada - navodi izvor.

- Motociklista je od udarca pao s motora i odleteo nekoliko metara, ležao je sav krvav, a svuda po asfaltu nalazili su se delovi automobila i motocikla, staklo, srča. Pored puta je čak ostao i papir sa EKG koji je rađen nekome od putnika - objašnjava sagovornik i dodaje da je Nenad Z. inače ranije učestovovao na moto trkama.

Foto: Pink.rs

Zavijeni u crno

Porodica stradale Marije i njenog sina je u šoku. Rodbina i prijatelji juče su se okupljali u njihovoj kući. - Imajte razumevanja, ne želimo da pričamo. Strašno je ovo što nam se dogodilo - kažu oni.