AKTUELNO

Učenik (16) prvog razreda srednje Trgovačke škole u Beogradu, uhapšen je neposredno nakon što je nožem napao druga iz razdreda (17) i izbo ga po leđima i usni, posle svađe oko toga koji je kraj Beograda bolji i jači.

Nemili događaj odigrao se za vreme petog časa u učionici na četvrtom spratu škole i to u prisustvu učenika i profesora ekonomskog predmeta.

- Učenici su juče oko podneva počeli da se svađaju na času oko toga koji je kraj Beograda bolji. Napadač, koji je sa Lekinog brda, govorio je da je njegov kraj najbolji, dok je ranjeni dečak iz Zemuna. On je insistirao da je ipak njegovo naselje bolje. Navodno, napadač je tada ustao i rekao: "Mogu sve vas iz Zemuna da izbodem", potegao je nož "skakavac" i počeo da ubada druga - priča izvor Kurira:

Bacio "skakavac"

- Posle toga je bacio nož u kantu i pobegao iz škole, ali je brzom reakcijom školskog policajca, koga su pozvala deca i profesori, uhvaćen u Hilandarskoj ulici.

Policajac je u učionici zatekao povređenog đaka, pa je pozvao i Hitnu pomoć, koja je dečaka prevezla u Dečiju bolnicu u Tiršovoj, dok je drugi tinejdžer u saradnji sa policajcima iz stanice Stari grad uhapšen.

Direktorka škole Mira Lekić potvrdila je za Kurir da se u školi dogodio incident, kao i da je školski policajac uzeo izjave od očevidaca, odnosno učenika i profesora.

- Nemili događaj dogodio se za vreme petog časa. Drug je ustao i povredio druga bez razloga, ne znamo zašto je to uradio. Učeniku je pružena pomoć, a reč je o lakšoj povredi - kaže direktorka:

Tim za nasilje radi

Direktorka škole Mira Lekić objasnila je da će protiv uhapšenog učenika biti pokrenut disciplinski postupak. - Do sada nisam imala saznanja da je bilo problema u ovom odeljenju, a motiv sukoba saznaćemo na disciplinskoj komisiji. Pojačaćemo nadzor u školi, mada mi već na ulazu imamo obezbeđenje. U školi imamo predavanja na temu discipline, imamo i zakazana predavanja u saradnji sa policijom. Bavimo se decom, tim za nasilje radi - rekla je ona.

- Povređeni nije gubio svest, doživeo je traumu, odveden je u Tiršovu. Učenici su bili uznemireni, a dok nismo čuli da je napadač priveden nismo ih pustili kući. Plašili smo se da ne izgube svest, plakali su, ne želim nikome ovako nešto da doživi, brinemo o našim učenicima.

Disciplinski postupak

Direktorka je navela i da ne zna da li je uhapšeni učenik ranije bio problematičan.

- Škola će pokrenuti disciplinski postupak i biće pružena podrška učenicima svedocima. Mi smo obavestili i roditelje. Pitali smo i dečaka koji je napao druga zašto je pobegao - objasnila je.

Autor: