AKTUELNO

U koordinisanoj akciji inspektora beogradske kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je S. M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je 28. aprila na Novom Beogradu u kafiću "Ritual" ubio Luku Žižića.

S. M. je uhapšen nakon intezivnog operativnog rada u tzv. štek stanu u Kraljevu. Analizom DNK i ostalih tragova i različitim veštačenjima prvo je potvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je lociran i uhapšen.

Foto: E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ/Pixabay.com

Utvrđuje se da li je imao logističku podršku ili saučesnike, kao i da li se krio u Beogradu posle ubistva ili je odmah otišao u Kraljevo.

U trenutku hapšenja nije uspeo da pruži otpor policijskim inspektorima. On još uvek ima vidljive povrede glave, koje su mu naneli brat i prijatelji ubijenog Žižića, nakon što je ispalio smrtonosne metke iz pištolja.

Foto: E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ

Motiv ubistva biće utvrđen tokom istrage. S. M. je do sada neosuđivan. Tereti se za teško ubistvo. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 asti, a zatim će ga saslušati zamenik tužioca.

Autor: M. Mijatović