AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu za sutra je zakazano suđenje ozloglašenoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja se tereti za brojna teška krivična dela.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 pripadnika kriminalne grupe, koju su, kako sumnja tužilaštvo, formirali kako bi pod paravanom navijačke grupe Principi vršili razna krivična dela i tako preuzeli primat u podzemlju, trebalo bi sutra da bude dovedeno u Specijalni sud u Beogradu na pripremno ročište, koje će, kao i u drugim slučajevima, biti zatvoreno za javnost. Ovom optužnicom oni se terete da su Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića i Lazara Vukićevića oteli, potom mučili, brutalno ubili, sekli na komade, mleli u industrijskom mašini za mlevenje mesa, a zatim ih stavljali u džakove i bacali u Dunav.

Belivuk i Miljković trebalo bi da budu dovedeni iz pritvora, koji se nalazi u istoj zgradi kao i sudnica. Međutim, pitanje je da li će se suđenje održati s obzirom na to da je njihov branilac Dejan Lazarević uhapšen pre desetak dana zajedno sa Darkom Šarićem, koga je takođe zastupao pred sudom.

- Advokat Dejan Lazarević brani Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i još desetak optuženih u ovom slučaju. Iako optuženi pored Lazarevića imaju bar po još jednog advokata, početak suđenja je ipak neizvestan - objašnjava naš izvor i podseća da je prethodno suđenje Belivuku i ekipi bilo odloženo, jer je njihov brnilac tražio izuzeće sudije, predsednika suda i tužioca. Kako su svi predlozi odbijeni, novo priprmeno ročište tada je zakazano za sutra.

Na prvom pripremnom ročištu, Veljko Belivuk je po ulasku u sudnicu pripretio svedocima-saradnicima Nikoli Spasojeviću i Bojanu Hrvatinu, koji su odali brojne tajne ove kriminalne grupe, dobacivši im da su pi*ke.

Na prethodna dva pripremna ročišta od 30 optuženih, četri pripadnika klana došla su sa slobode - Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana, Vladimir Dimitrijević, Belivukov automehaničar, koji je na Skaj aplikaciji imao nadimak Šeprtlja, Nikola Stefanović i jedina žena na optužnici Belivukovog klana, Slađana Sekulić.

dimitrijević, đorđević i slađana sekulić dolaze sa slobode
DIMITRIJEVIĆ, ĐORĐEVIĆ I SLAĐANA SEKULIĆ DOLAZE SA SLOBODEFOTO: NENAD KOSTIĆ, NEMANJA NIKOLIĆ, MUP SRBIJE
Inače, nedavno je protiv ove kriminalne grupe podignuta i druga optužnica, prema kojoj se ovaj grupa tereti da je na isti način ubila i Gorana Mihajlovića i Nikolu Mitića.

Brojke

x 30 optuženih

x 13 pripadnika klana tereti se za ubistva

x 5 likvidacija se nalazi u prvoj optužnici

x 2 svedoka-saradnika protiv klana

x 55 fotografija žrtava nađeno u telefonima


Autor: