AKTUELNO

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru predložilo je danas sudu da odredi pritvor bivšem predsedniku skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću i njegovoj tadašnjoj saradnici Mileni Trajković, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Gordana Milinković Sekulić.

Odluku o pritvoru do 30 dana u narednim satima treba da donese sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Zaječaru. Mirković i Trajkovićeva su prethodno saslušni u tužilaštvu i izneli su svoje odbrane, dodala je portparolka.

Mirković i M.T. se terete da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

Zloupotrebom položaja u Zaječaru i štetnim ugovorima ZGRNUO MILIONE: Evo zbog čega je uhapšen Mirković

U ovom slučaju protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i D.P, kao i Mirkovića policija je tužilaštvu podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalskom klubu "Timok" iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Vuksanović i D.P. nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije.

#Saša Mirković

'