AKTUELNO

Nišlija M. O. (28) uhapšen je u Nemačkoj po međunarodnoj poternici raspisanoj po nalogu Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela obljube sa detetom za koje je zaprećena kazna kazna zatvora od pet do dvanaest godina.

Po nalogu Višeg suda policija je za M. O. raspisala poternicu 19. novembra prošle godine jer se nije pojavljivao na suđenju a policija ga nije našla na adresi stanovanja pa nije bilo moguće njegovo dovođenje. On se branio sa slobode što je iskoristio da sa niškog aerodroma Konstantin Veliki odleti u inostranstvo. Kako se saznaje, na osnovu poternice Interpola uhapšen u Nemačkoj u februaru ove godine i nalazi se u ekstradicionom pritvoru gde čeka izručenje Srbiji, navodi Telegraf.

Branilac M. O. po službenoj dužnosti, advokat Goran Đorđević, potvrdio je hapšenje svog klijenta.

Foto: Pixabay.com

- Očekujem da bude izručen Srbiji, čim to bude učinjeno preuzeću njegovu odbranu. Imam informaciju da je uhapšen u Nemačkoj ali druge detalje ne znam – rekao je advokat.

Četiri meseca zlostavljao trinaestogodišnjakinju

M. O. je uhapšen jula 2020. godine jer je četiri meseca imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu. Neprikladnu ljubavnu vezu razotkrio je šesnaestogodišnji brat devojčice koji je zbrinut u istoj porodici što je dovelo do hapšenja M.O. On je pred organima gonjenja sve priznao ali je isticao da je sa detetom u ljubavnoj vezi te da planiraju zajednički život.

Kako se saznaje, on je iskoristivši njenu naivnost, nagovorio devojčicu da stupe u seksualne odnose.

Baka oštećene devojčice zatražila je da M. O. bude najstrože kažnjen.

- Očigledno je da je njima cilj bio da sinu nađu ženu, a ne da čuvaju moju unuku. Zašto nije našao sebi devojku svojih godina nego dete – rekla je ranije novinarima ova žena.