AKTUELNO

Direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić izjavio je da su svi rudari u rudniku "Soko" nastradali od posledica gušenja metanom.

- Svi rudari u rudniku "Soko" nastradali su od posledica gušenja, usled povećane koncentracije metana. Nijedan od njih nema fizičkih povreda - rekao je za Danas direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić. Najmlađi nastradali rudar imao je 31 godinu.

Foto: Informer.rs

U nesreći su poginuli rudari Darko Z. (43), Nenad T. (33), Radovan G. (47), Petar P. (31), Branko Č. (56), Branislav Z. (55), Bratislav Ž. (59) i Bojan S. (34).

Foto: Facebook.com/GOOGLE MAPS

Svi rudari koji su se nalazili u oknu u vreme nesreće su izvučeni, a u bolnici u Aleksincu zbrinuto je 19 rudara, tri teže povređena.

Prema Denićevim rečima rudarska inspekcija trenutno obavlja uviđaj kako bi utvrdila tačne uzroke ove strašne nesreće i po okončanju uviđaja biće izdata zvanična izjava.

- Prema prvim informacijama do nesreće je došlo zbog iznenadnog izboja metana pod pritiskom. I svi rudari koji su stradali, stradali su od gušenja. U smeni je, prema nezvaničnim podacima bilo 49 rudara. Jedan deo njih je iz rudnika "Soko" a drugi deo su rudari iz Aleksinačkih rudnika koji su radili na izradi rudarskih prostrija - kaže direktor Aleksinačkih rudnika Denić.