AKTUELNO

Bombaš samoubica Nenad Nadrljanski 6. januara u 22.30 sati 2002. upao je u pun lokal u Novom Knjaževcu i aktivirao bombu.

Kako kažu preživeli svedoci, ušao je u kafanu i onda je puklo. Stravočne slike, rasporeni stomaci, otkinute šake i noge, beživotna tela, krv na sve strane

Živote je izgubilo petoro ljudi, a nekoliko preživelih su ostali invalidi.

Žena koja je Danija Đalinski, ćerka žene koja je preživela ovaj masakr.

Foto: TV Pink Printscreen

- O ovome se ćuti 20 godina. Nenad je ušao u lokal i aktivirao bombu bez ikakve svađe. Zadržao se u lokalu destak minuta, četvoro ljudi je na mestu ostalo mrtvo, uključujuči i njega, peti je preminuo sutradan u bolnici. Povređeno je 10 osoba. Moja majka jedna od njih. Izgubila je skočni zglob na desnoj nozi, stopalo je visilo na dve niti. Srećom, lekar je uspeo da joj pomogne - istakla je Đelinski.

Kako kaže, sud je odbio zahtev njene majke za odštetu jer ona nije bila prijavljena i osigurana u tom lokalu u kojem je radila.

- Navodi se da je treće lice učinilo povredu i niko nije odgovarao za sve što se dogodilo - istakla je Đelinski i dodala da je njenu majku nakon svega što je preživela prevario i advokat, koji nije na vreme predao tužbu sudu u Strazburu.

Danijela kaže da ne zna zbog čega ih je advokat prevario, te da je svesna da je slučaj zastario i moli bilo koga, ko je u mogućnosti da joj je se javi i pomogne.

- Od šoka je 12. januara umrla njena majka, ondnosno moja majka. Moja majka je nakon svega što je preživela morača da plati i sudske troškove - dodala je Danijela.