AKTUELNO

S.T. koji je uhapšen pre dva dana, javnosti je posto poznat pošto je svedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka ispričao da su nameravali da ga ubiju, jer je pripremao likvidaciju Velje Nevolje.

S.T. (42) koji je uhapšen zbog sumnje da je bio saučesnik u pokušaju ubistva šefa obezbedenja kluba "Stefan Braun", kako otkriva izvor Kurira i sam je, kako se sumnja, ispalio jedan hitac u pravcu M.Č. (42), koji je teško povređen. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, S.T. je promašio, ali je potom u M.Č. sedam hitaca ispalio muškarac koji je bio u njegovom društvu i za kojim je raspisana potraga.

- Kako se sumnja, S.T. je pucao u pravcu šefa obezbeđenja kluba, ali taj hitac nije pogodio čoveka. Međutim, sedam metaka koje je ispalio muškarac za kojim se traga pogodio ga je u pluća, stomak i nogu - dodaje izvor Kurira.

On podseća da su lisice na ruke, osim S.T. stavljene i N.S. kao i M.D. koja je te noći bila sa njima u klubu, a potom im pomogla tako što ih je odvezla sa mesta zločina i pomogla im da pokušaju da se sakriju od policije.

Foto: Pink.rs/Tanjug/Dragan Kujundžić

- Njih troje danas bi trebalo da budu saslušani u Višem tužilaštvu u Beogradu, za još dvojicom osumnjičenih se traga - kratko je potvrdio sagovornik. Prema nezvaničnim informacijama, do pucnjave na ulazu u klub došlo je posle sukoba dve grupe mladića zbog devojke koja je bila u društvu napadača.

Obezbeđenje je, navodno, reagovalo i nasilnike izbacilo napolje, ali su se oni onda vratili sa pištoljima i pokušali ponovo da uđu unutra. Svedoci su navodno ispričali da su prvo naleteli na šefa obezbeđenja M.Č. i zapucali na njega.

- S.T. je tokom istrage o zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pominjao svedok-saradnik Bojan Hrvatin. Naveo je da su neko vreme bili zajedno u zatvoru Zabela u kom su se i potukli. Ispričao je da je Belivuk saznao da S.T. priprema njegovu likvidaciju i da je planirano njegovo ubistvo, ali su pripadnici grupe uhapšeni pre nego što su ga ubili - podseća sagovornik Kurira.

S.T. je, navodno, ubistvo Belivuka planirao sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem, koji je, kako se sumnja bio saradnik kriminalne grupe kog su ubili u Ritopeku kada su saznali da im radi o glavi.