AKTUELNO

Veljko Belivuk sa svojom ekipom pokušava da spinuje javnost, ali to im neće proći, rekao je za PINK Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina.

Pripremno ročište za suđenje Veljku Belivuku i njegovom klanu je ponovo odloženo, a Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, kaže da je su njegove kolege i tužioci odradili veliki posao i da je dokazano da im za sva zlodela koja su činili preti kazna od 40 godina.

- Ovo sada što pokušavaju da spinuju javnost, neće da im prođe. To je stvar Tužilaštva, ali ono što ja znam jeste da 40 godina ni jednom od njih ne gine. Ono što jeste istina, u Srbiji u poslednje vreme nema mafijaških ubistava, postoje sporedne stvari, ali to nisu mafijaška ubistva – rekao je Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući to što je traženo izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu, Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, rekao je da je teško objasniti šta je odbrana time htela da postigne.

- Sve se svodi na isto, optužnica je jaka i čvrsta. Cela njihova strategija će da se bazira na tome šta će sve od dokaza da se servira. Oni će naravno da negiraju. Međutim, meni je bilo interesantno njihovo ponašanje kada su se pojavili na Sudu, i kako su pokušali da ostave sliku nesalomivih – rekao je Jeremić.

Kako kaže, oni su želeli sa svojim nastupom da pokažu kako su jaki, čvrsti i sigurni.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da će ceo slučaj pokušati da povedu u političkom smislu i u političkoj konotaciji, ali smatram da je od toga slaba vajda. Mislim da bi i odbrana i advokati, da su imali političke adute, da bi to već stiglo u javnost. Njihov je fokus sada pre svega na svedoke optužnice, ljude koji su rešili da okaju grehe, kako bi dobili manju kaznu – rekao je Jeremić.

Marković je rekao da je Belivuk svetski kriminalac i ubica, pa je tako morala i policija da odradi sve kako treba i da se na sve vodi računa.

- Zato je sve kasnilo i morala je biti zaštita dobro odrađena. Moralo je sve u miru da prođe – rekao je Marković.

On kaže da postoji dosta ljudi koji su radili sa njima ali nisu optuženi.

Autor:

#Novo jutro