AKTUELNO

Olgina majka u potresnoj ispovesti otkriva jezive detalje iz bračnog života ćerke, koji su prethodili monstruoznom ubistvu u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu.

U svom stanu na Novom Beogradu, Ljiljana Antić (83) skoro dva meseca živi sa unučićima M.I. (3), A.I. (9) i O.L.(11). Od kako je otac dečaka Milan Lovrić, naočigled dece, udarcima kamenom u glavu krvnički ubio njenu jedinu ćerku Olgu, a zatim presudio i sebi skokom pod voz, baka je trojici dečaka jedini oslonac.

U potresnoj ispovesti, baka sirotih dečaka ispričala je s kojim su se problemima susretali i ona i mališani nakon monstruoznog ubistva koje se dogodilo ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu.

Kako priča, od velike pomoći njoj i dečacima ostalim bez majke i oca bili su radnici ovog centra. Sve dok se nije umešala Milanova porodica.

- Radnica nas je svakodnevno obilazila, zaista je brinula. Za tih mesec dana, koliko je radila sa nama, angažovala se oko svakog pitanja. Međutim, nekoliko nedelja nakon tragedije, pozvale su me njegova majka i sestra, sa željom da vide decu. Rekla sam im da im niko nije branio da vide ni poslednje dve godine, pa to nisu radile. I uputila ih na Centar – navodi baka mališana.

TUŽNA SUDBINA MALIŠANA: Evo sa kim žive deca Olge Lovrić koja je ubijena ispred centra za Socijalni rad

Šta se tamo desilo ostaje misterija, jer Centar ne želi da javno komentariše ovaj slučaj. Ipak, kako Ljiljana priča, odlazak sestre u Centar zatvorio im je sva vrata.

- Njegova sestra je došla iz Šida i napravila pometnju u Centru, nakon čega se njihov odnos prema nama promenio, kao i postava ljudi koji su radili sa nama. Niti nas zovu, niti obilaze – razočarana je Ljiljana.

Kako kaže, po preporuci advokata, išli su u Centar na razgovor, ali to nije pomoglo.

- Kada su čuli koji je slučaj u pitanju, kao da su đavola videli. Zaključavaju se katanci, upućuju nas na direktorku, a ona kaže da se obratimo pismeno. A onda, između redova, prokomentarišu da je "Ljiljana previše matora da bi dobila starateljstvo", ali da "ima veliku penziju da žive kod nje". Sad razmatraju da li će to biti Olgin brat ili Milanova porodica – u čudu je Ljiljanina prijateljica, koja je tada bila sa njom.

Ipak, ova sposobna i odlučna baka tvrdi da se bori za unučiće.

- Milanova sestra, koja je u Beogradu a još nije obišla svoje bratance, nije neko uz koga bi trebalo da rastu i da ih vaspitava. Ona je, dok je moja Olga bila živa, njima pričala kako će tata naći lepšu i bolju ženu“, a nakon svega, pred policijom je rekla da joj je krivo što ju je njen brat ubio a ne ona – kaže Ljiljana u neverici.

Dok pokazuje na Olginu sliku koja je nastala nekoliko dana pre stravičnog događaja, priznaje da se ni ona ni deca ne usuđuju da je dotaknu.

ŠOK! Nećete verovati ko je čovek koji se BACIO POD VOZ na Tošinom Bunaru

- Deca ne pitaju za roditelje. Milanovo ponašanje i scene koje im je priređivao su uticale na njih. Jedan je svoj strah ispoljavao kroz izlive besa, drugi kroz agresivno ponašanje. Kjedna od retkih dobrih stvari nakon svega toga je da toga više nema, mirni su – priča Ljiljana.

Milan je posle dve godine provedene u zatvoru nastavljao sa torturom kada je pušten ranije zbog dobrog vladanja.

- Olga je više puta snimala telefonske pretnje kjoje joj je upućivao, ali su joj govorioli da to nije materijal za tužioca. Tek nakon što ih je jednom presreo i pred decom joj pokazao da će joj prerezati vrat, konačno su je saslušali. Kao da je znala da će je ubiti, rekla mu je da je napisala testament i da on neće dobiti ništa. Ne mogu da verujem da se tako završilo – neutešna je Ljiljana.

#Centar za socijalni rad

#Novi Beograd

#Ubistvo

'