AKTUELNO

Prošle nedelje čuli smo optužbe na račun majke, a danas imamo prilike da vidimo i drugu stranu priče.

Miroslav Lukačević gostovao je prošlog vikenda u "Novom jutru" gde je ispričao da zbog optužbi bivše supruge da je oteo decu, treba da završi u zatvoru.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je tada naveo, deca su posle razvoda odlučila da žive sa njim, a on ih je oberučke prihvatio. Odluka dece da napuste majku navodno je doneta zbog svakodnevnog zlostavljanja koje su devojčica (10) i dečak (14) trpeli.

Međutim, u „Novom vikend jutru“ imali smo prilike da čujemo i drugu stranu priče.

Majka optužena da zlostavlja decu, Snežana Subotić, kaže da se od Miroslava razvela 2016., posle devet godina braka, a da je nakon razvoda po odluci suda dobila decu. Alimentaciju je otac dece davao kada je i kako stigao, uglavnom po 1.000 dinara mesečno, tvrdi Snežana.

Foto: TV Pink Printscreen

Deca su redovno posećivala oca, a kada je reč o njegovim tvrdnjama da je decu zlostavljala, ona ih kategorički negira:

To nije istina! Nikad ih nisam tukla, niti sam ih zlostavljala. Deca su pod uticajem svog oca, njima manipuliše, deca govore da me se boje i neće da dođu kod mene.

Tvrdi da ju je suprug maltretirao psihički i fizički tokom veze i braka, a da je sada maltretira psihički. Decu nije videla, dodaje, dve godine. Ćerkica je, kaže, popustila u školi otkad živi sa tatom, desilo se da je saznala i da ćerka tri nedelje nije išla u školu, a nikakvu kontrolu nemaju ni ona, ni sin.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da je sa bivišim mužem nemoguće doći do bilo kakvog odgovora jer je nasilan, za šta je, dodaje Snežana, osuđivan. Imao je i zabranu prilaska rođenoj majci koju je pretukao.

Sa Snežanom u stugiju bila je i advokatica Nađa Krasić Runjevac, koja potvrđuje da deca nemaju kontrolu, da sin (14) ide u kafanu i vozi traktor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da sam se ja u tim godinama pitala kod koga bih živela, i ja bih rekla kod oca jer deca imaju maksimalnu slobodu. Kod majke je postojala disciplina, zna se red, a deca su sada potpuno van nadzora i kontrole – kaže advokatica.

Ističe da sud radi svoj posao, da se uzima u obzir izjava dece, i upravo su na osnovu izjave sina deca dodeljena ocu. Dodaje da je postupak i dalje u toku, pa da o samom procesu ne sme puno da priča.

Foto: TV Pink Printscreen

- Problem je u tome što on kao otac ne želi nikakav odnos dece sa majkom. Govori da deci majka nije potrebna – kaže advokatica za „Novo vikend jutro“.

Dodaje da postoji rešenje prema kojem sud tvrdi da majka nije naslina, niti je zlostavljala svoju decu.

#Snežana Subotić