AKTUELNO

Nenad Periš kaže da u Beogradu ostaje sve dok ne sazna šta je sa Matejem.

Matej Periš (27), mladi Splićanin nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je izašao iz beogradskog kluba "Gotik", a njegov otac Nenad želi da istraga nakon više od 30 dana da odgovor na dva ključna pitanja - da li je njegov sin na platformi kod Savanove bio sam i kako je moguće da dva i po sata kasnije signal njegovog mobilnog bude kod Velikog ratnog ostrva.

Više od mesec dana Nenad Periš nalazi se u Beogradu. Svakoga jutra nada se da će tog dana saznati istinu o tome: "Gde je Matej?". Kako sam kaže, on je roditelj i ima prava da misli da mu je sin živ. Tvrdi da ga niko u suprotno nije ubedio.

- Obavešten sam da je hrvatska policija u Beogradu. Nisam još bio na sastanku, a nadam se da ću uskoro. Mene zanimaju samo dva pitanja koja se tiču Matejevog nestanka - da li je bio sam na platformi kod Savanove i kako objašnjavaju činjenicu da je signal njegovog telefona uhvaćen dva i po sata kasnije kod Velikog ratnog ostrva. Verujem da se snimak može izoštriti i tako nešto otkriti - objašnjava Nenad Periš za Telegraf.rs.

Sagovornik tvrdi da u Beogradu ostaje sve dok ne sazna šta je sa Matejem. U kontaktu je sa suprugom i dve ćerke. One znaju zašto je u Srbiji i svi se nadaju da dok je u Beogradu postoji nada da će se sve dobro završiti.

Otac nestalog Splićanina kaže da, iako je prošlo mesec dana, misli da je "Matej živ". Da je siguran da ima mogućnost on bi njega ili nekog drugog pozvao i javio se. Želeo bi da iskoristi trenutak i kaže sinu da:

- On zna svog tatu. Njemu ne trebam ništa poručiti. Matej zna svog tatu i zna da ga neću ništa pitati već da ćemo ići kući - kaže Nenad Periš za Telegraf.rs, a suze i bol koje oseća ne može da prikrije.

Ima pravo da kao otac veruje da će sina nakon svega zagrliti i povesti u dom u Hrvatsku gde mu se nalaze sestre i majka.

Autor: