AKTUELNO

Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine, kada je istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali.

Prošlo je mesec dana od nestanka Splićanina Mateja Periša (27), a njegova devojka Sanja iz Splita u svojoj ispovesti početkom januara otkrila je da u vezi sa nestalim mladićem nije imala nikakvih problema.

Ona je otkrila da joj je u noći Matejevog nestanka bilo čudno što joj nije poslao poruku za laku noć, kao što je inače uvek radio.

Foto: Privatna arhiva

– Nikakvi problemi među nama nisu bili – rekla je tada i objasnila da se sa Matejem poslednji put čula 30. decembra, kada joj je on poslao video oko 21.30 sati.

– Meni se bio ugasio mobilni, a bila sam na poslu. Kada sam oko ponoći došla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i otišla sam da spavam. Probudila sam se u sedam ujutru i vidim da mi nije poslao poruku za laku noć kada je došao iz grada, što on uvek radi. Vidim nema ništa. Poslala sam mu poruku tada: “Je l’ sve ok?”, odgovora nema.

Foto: Društvene mreže/Privatna arhiva

Posle sam mu oko dva popodne opet poslala poruku, opet ništa. Razmišljam da ne može da spava toliko dugo, nema šanse. Onda sam se kasnije popodne čula s njegovim prijateljima, koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu, da ne znaju ni oni šta se desilo. Oni su bili van sebe – pričala je tada Sanja, naglašavajući da je pogađaju priče o tome da je Matej sa društvom konzumirao drogu.

Podsetimo, Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine, kada je istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali, pa preko Karađorđeve i Travničke ulice došao do Sava promenade, gde su ga snimile kamere iz jednog restorana kako se približio reci Savi. Poslednji signal njegovog telefona bazna stanica je zabeležila u reci.

#Matej Periš