AKTUELNO

Austrijska policija identifikovala je ubicu vlasnika bečkog kafića "Spejs" Perice Gavrilovića i za njim raspisala međunarodnu poternicu.

Kako je saopštila policija, radi se o jednom 38-godišnjem građaninu Kosova, koji je u bekstvu.

Policija ističe da su se u ponedeljak uveče sakupile informacije o osumnjičenom. Radi se o policiji poznatom licu koje je, kako pretpostavljaju čuvari reda, nakon zločina napustilo Austriju.

Albanac sa Kosova je živeo u 15. bečkom okrugu, a prema izjavama poznanika "nije bio dobar čovek".

Gavrilović, rodom iz Bele crkve, ubijen je u subotu u ranim jutarnjim časovima nasred ulice u 16. bečkom okrugu.

Do obračuna nožem došlo je nakon što su ugostitelj srpskog porekla i njegov prijatelj rodom iz Bosne (28) dali kompliment jednoj devojci.

MAJKU TROJE DECE odmah nakon porođaja PREPOLOVIO LIFT

Muškarac koji je bio u društvu te devojke posvađao se sa njima, vređao ih i pozvao da dođu na drugu stranu ulice, na kojoj se on nalazio sa devojkom.

Kada su Gavrilović i njegov prijatelji prešli ulicu i uzvratili uvrede, Albanac je izvadio nož i najpre ubo Gavrilovićevog prijatelja, a nakon toga i njega, u neposrednoj blizini njegovog kafića.

Potom su ubica i žena pobegli sa mesta zločina. Žrtvama je odmah ukazana medicinska pomoć, te su prebačeni u Klinični centar Beča. Gavrilović je, i pored svih napora lekara, podlegao zadobijenim povredama, dok je njegov prijatelj operisan, i sada se nalazi van životne opasnosti.

#Beč

#Poternica

#Srbin

#Ubistvo

'