AKTUELNO

Sedeli smo svi zajedno za istim stolom, bili smo zajedno celo veče. To može samo bolesni mozak da uradi, kažu u svojoj dramatičnoj ispovesti za TV PINK Vladan i Stanka Ćirić, roditelji silovane devojčice.

Podsetimo, muškarac je osumnjičen da je u junu 2021. godine obljubio devojčicu (12) na jednoj proslavi na kojoj su svi bili zajedno. Optužnica protiv muškarca je podignuta, a u pritvoru je bio od juna prošle godine. Međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu naložio je Višem sudu u Šapcu da ga pusti iz pritvora zbog "nedovoljnog interesovanja javnosti za slučaj".

- Bili smo kod porodičnih prijatelja na proslavi punoletstva, gde su bili skoro svi meštani iz sela. Sedeli smo svi zajedno za istim stolom, bili smo zajedno celo veče. U nekom trenutku kada je torta izneta, primetio sam da mi nema jedne ćerke – rekao je Ćirić.

Kako kaže, oni su izašli malo da prošetaju i on je preneo preko ulice, kao da bi je spasao od psa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kasnije se vratio na proslavu gde je bio raspoložen i veseo – rekao je Ćirić.

On kaže da je devojčica pozvala brata, koji je posle nas dozvao. Kako kaže, zatekli su dete u skoro onesvešćenom stanju.

- Kada sam se vratio u salu, njega više nije bilo, pobegao je. Mi smo otišli u policiju i prijavili slučaj. Podigli su sup u Šapcu, jurili su ga, tražili, na kraju su ga uhvatili negde oko kuće ili u samoj kući, više ni sam ne znam tačno – rekao je otac.

Kako kaže, nakon toga dete je odvedeno u bolnicu, pregledano je. Ističe da je pokrenuta istraga, kao i da postoji 10 svedoka...

Kaže da se sve dogodilo na oko 200 metar od sale na otvorenoj površini, pored jednog automobila.

- Javni tužilac je 10.decembra podneo krivičnu prijavu protiv njega, međutim Viši sud u Šapcu kao da „drži u fiokama“ taj slučaj – rekao je Ćirić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je nakon 4 dana oslobođen.

Otac ističe da je silovatelj bio zaposlen kod njega poslednjih par godina.

Majka devojčice Stanka Ćirić kaže da je on svaki dan bio u njihovom dvorištu.

- Sva naša deca na radnike gledaju kao na članove porodice, viđaju ih svaki dan. Taj dan smo sedeli i ručali zajedno – rekla je Stanka.

Ona ističe da je ona na njega gledala kao na oca, kao na autoritet.

Majka kaže da je jako teško bilo slušati od svog deteta šta joj je sve radio. Kako kaže, ona ide kod psihijatra sa kojim razgovara, dodaje da pije terapiju i da joj nije dobro.

- Ona pije lekove, taman je krenulo malo na bolje oporavak, počela je bolje da se oseća i da mirnije spava. Moram da istaknem da i sada spavam sa njom. I taman je krenulo na bolje, desilo se ovo sa sudom, i ona sada ponovo prolazi kroz sve to, i ona i svi mi - rekla je majka.

Foto: TV Pink Printscreen

Ponovo pije lekove, terapija je pojačana, i opet ide kod terapeuta.

Otac dodaje da su joj obećavali i govorili da je on pritvoren, da ne može da je povredi... i, kako kaže, eto šta se sada dešava.

- On je njoj dao njoj njegov broj telefona, umislio je verovatno da će oni biti u vezi...Takođe, zapretio da ne sme nikome da kaže. Rekao joj je da će da ide u salu, i da ne kaže roditeljima da je bila sa njim – rekao je Ćirić.

Majka kaže da je silovatelj nakon tog čina došao u salu i zagrlio oca devojčice i poljubio.

- To može samo bolesni mozak da uradi – dodaje ona.

Autor:

#stanka ćirić

#vladan ćirić