AKTUELNO

Francuska policija traga za dvojicom srpskih državljana koji su nestali u gradu Bezansonu, a sumnja se da je jedan Srbin ubio drugog, pa pobegao! Kako navodi francuski list Figaro, Srbi su nestali krajem prošle godine i od tada se za njima intenzivno traga.

- Policija je otvorila istragu za ubistvo s predumišljajem nakon nestanka Srbina u Bezansonu. Naime, njegov automobil s vidljivim tragovima krvi u gepeku pronađen je u kvartu Planoaz, predgrađu Bezansona. Za srpskim državljaninom, koji odnedavno živi u Planoazu, raspisana je poternica i on se sumnjiči za ubistvo nestale osobe, takođe rodom iz Srbije - saopštile su francuske vlasti.

Porodica prijavila

Kako su pojasnili, osumnjičeni je nestao neposredno nakon katoličkog Božića.

- On je poslednja osoba koja je navodnu žrtvu videla živu. U isto vreme, porodica nestalog muškarca, koja živi u Nemačkoj, došla je u policijsku stanicu i rekla da četiri dana nemaju informacije o Srbinu - saopštio je javni tužilac Etjen Manto i dodao:

- Nestali je iz Nemačke, kako je porodica navela, otišao svojim kolima s velikom sumom novca da kupi automobil u gradu Franš Konte. On je u Francusku došao 22. decembra i trebalo je da se vrati nazad da proslavi Božić s porodicom. Međutim, nije im se javljao. Trenutno se plašimo da je mrtav.

Iza rešetaka, prema rečima tužioca Mantoa, nalaze se trenutno dve srpske državljanke, stare 25 i 58 godina, koje su u srodstvu sa osumnjičenim za ubistvo.

Foto: TV PINK PRINTSCREEN/Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Jeziva podudarnost

Po Belivukovom receptu Ova jeziva priča mnoge je podsetila na metode klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, oni su, kako je dosadašnja istraga utvrdila, neke od žrtava namamljivali u Beograd oglasima za prodaju automobila. Žrtve su potom mučili, ubijali, sekli i mleli u mašini za meso. Tela nikad nisu nađena, a žrtve su se dugo vodile kao nestale osobe, baš kao što je to slučaj sa Srbinom u Francuskoj.

Žene ćute

- Mlađa žena tereti se za uništavanje tragova na mestu zločina i neprijavljivanje zločina, dok se starija sumnjiči samo za neprijavljivanje krivičnog dela - naveo je tužilac:

- Prema dosadašnjim podacima iz istrage, one poseduju saznanja o zločinu, ali ćuti. Upravo zbog ovoga sumnja se da je nestali Srbin iz Nemačke ubijen.

Autor:

#Veljok Belivuk