AKTUELNO

Policija iz Niša i Novog Sada podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (34) i žene (24) iz okoline Bačke Palanke, a koji su prevarili jednu Nišlijku za skoro 200.000 dinara kako bi joj "skinuli crnu magiju" odnosno izlečili je od bolesti.

U saopštenju policije se ne navodi da su ovo dvoje prevaranata pritvoreni. Oni će se teretiti za krivična dela prevara i razbojništvo. Oni se sumnjiče da su, prošle godine, više puta pozivali šezdesettrogodišnju ženu iz Niša, govoreći joj da je pod dejstvom crne magije, a zatim joj ponudili da skinu magiju uz novčanu nadoknadu, što je ona i prihvatila.

Žena je, kako se sumnja, početkom decembra deo novca uplatila elektronskim putem, po uputstvima koje su joj davali osumčičeni, a potom se, po dogovoru, našla sa njima da im da ostatak novca. Tom prilikom, tridesetčetvorogodišnji muškarac zadao joj je udarac u stomak i iz ruku oteo kovertu sa novcem. Kurir je ranije pisao o ovom slučaju, a D.A.suprug nesrećne žene je ispričao kako se sve to dogodilo.

- Supruga se već neko vreme na terapijji od tih mentalnih smetnji i "hvata se za svaku slamčicu" da se izleči tako da je na društvenoj mreži You tube videla tu grupu i kontaktirala administratora. Počela je prepiska i uplaćivano je parcijalno neka svota novca nekoj ženi čije smo ime rekli u policiji. Kada su joj tražili više, moja žena je takva - bolesna, ona je podigla kredit, dvesta i nešto hiljada.

Oni su se javili i došli sa čovekom pre neko veče nešto malo dalje od naše kuće. oni su joj rekli da u kovertu parama stavi svoju i sliku porodice kako bi je navodno izlečili. Ona je sa 190.000 dinara izašla sama na ulicu kada joj je jedan od njih rekao da moraju do kola da odu sa parama da bi s novca skinuli čini - počinje priču ovaj Nišlija.

On kaže da je u tom trenutku ona stisla novac jer joj je nešto bilo sumnjivo.

- Došlo je do nepoverenja i ona je jednu malu plastičnu kovertu stisla, pitajući "gde su vam kola", a oni odgovorili: "tu su blizu, navigacijom smo došli i za pola sata vraćamo novac". Ona nije dala kovertu, ali je od jednog od njih dobila jak udarac u stomak tako da je ispustila kovertu, a dok se povratila, oni su otišli u nepoznatom pravcu - rekao je tada suprug koji napominje da ne bi izlazio da to javno priča ne samo iz bezbedonosnih razloga nego i malo zbog nelagode i sramote.

On je dodao tada da je sve prijavljeno u policiji, da su i on i supruga dali svoje iskaze tako da očekuje da pravda bude zadovoljena.