AKTUELNO

Matej Periš (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u blizini kluba “Gotik” u Beogradu, nije pronađen ni posle deset dana potrage.

Ronioci Žandarmerije nastavili su potragu za njim i juče u Dunavu kod Pančeva, ali od mladića nema ni traga. “Gotik”ne radi, a društvene mreže preplavili su snimci iz tog kluba, u kom je 31. decembra s prijateljima bio Matej.

Foto: MUP RH, PRIVATNA ARHIVA/Pink.rs/S. Kuvekalović

Na snimcima koji sada kruže vidi se kakva je situacija bila u klubu u noći kad je nestao. Nastupali su pevač Cobi i Elena Kitić, ćerka pevača narodne muzike Mileta Kitića.

Prema informacijama sa društvenih mreža, a koje navodno dojavljuju oni koji su kobne noći bili u “Gotiku”, Matej je s prijateljima stajao u blizini bine.

Na snimcima se ne vidi da je u klubu bilo nekih incidenata, međutim, u pitanju su samo kadrovi iz te noći. Ronioci su danima pretraživali reku kod Beton hale, ali nijedan trag nije pronađen.

Snimci sa sigurnosnih kamera otkrili su samo da je Matej oko 2.00 časa istrčao iz kluba, pokušao da zaustavi taksi, da bi potom nestao.

TREBA TRAGATI KOD SPLAVOVA

Sagovornik blizak istrazi veruje da za Matejom treba tragati kod splavova na Savi.

– Vrše se pretrage, ali tu je mrka kapa, mnogo vremena je prošlo od nestanka. Pretpostavlja se da je zaglavljen između splavova, a na tim mestima ima mnogo granja i drveća. Ne mislimo da je namerno skočio, možda je hteo da izvrši nuždu, okliznuo se i pao u Savu. Verovatno se spustio malo niže i pao u vodu – navodi sagovornik blizak istrazi.

Ističe da je mladića možda Sava vratila natrag i da se zakačio o neku granu, ali ne otklanja ni mogućnost da ga je odvukao neki šlep.

– Mogu ga naći negde u Požarevcu. Sava je brza i sudara se s Dunavom, mogla ga je vratiti nazad. Kompletno ponašanje tog mladića, koji je očigledno uzeo kokain i žestoko piće, ukazuju da mu je to stvorilo pakao u glavi. Momci koji su to konzumirali pričali su da je to ludilo, da tri dana ne mogu da se sastave. Neki su odlazili i u bolnicu da prime infuziju. Ti mladići su to veče popili četiri litra viskija i dva litra šampanjca, a osim kokaina, uzimali su i ekstazi. On je pao u jednu vrstu delirijuma, u takozvani fleš, pa je pokušao da to izbaci iz sebe. Trčao je dok ga je svest držala. Onda je u jednom trenutku osetio da bi mu prijalo da se osveži i skočio je u vodu. Međutim, došlo je do hipotermije, puklo mu srce – kaže naš sagovornik.

DRUGOVE TREBA OPET ISPITATI

On smatra da Matejove drugove nije trebalo pustiti da se vrate u Hrvatsku dok se ne dobije kompletna slika o njegovoj ličnosti i toj večeri. Kako navodi, njih bi o svemu trebalo da ispita policija u Splitu. Međutim, nekoliko Matejovih drugova dobilo je koronu, pa su sada u izolaciji. Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, Matejovi drugovi nisu mogli da budu testirani na drogu jer nisu osumnjičena lica.

– Onda ulaze u problem kako su je preneli iz Srbije, upadaju u krivičnu odgovornost. Nije bilo pravnog osnova da se podvrgnu testu na drogu jer nisu osumnjičeni za nestanak mladića – dodaje on.

NESPORAZUM ZBOG RAČUNA ZA VISKI

Međutim, svi iz Matejovog društva odbijaju kontakt s medijima. Kako navodi Slobodna Dalmacija, dvojica od šestorice mladića koji su bili s Matejom u Beogradu su braća Miro i Vinko Bokšić. Miro Bokšić je čak ostavio i svoj broj za kontakt, ali ne javlja se na telefon.

Menadžerka kluba razjasnila je priče o navodnom nesporazumu Matejevog društva oko računa u klubu „Gotik”.

– Bio je neki nesporazum oko računa zbog flaše viskija, ali to nema veze s nasiljem.

Naime, Matej je naručio još jednu flašu viskija ne znajući da je još jedan dečko iz njihovog društva takođe naručio flašu istog pića. Onda se prilikom plaćanja poteglo pitanje visine računa. Hteli su da vrate tu flašu, ali nisu mogli jer je konobarica već kasirala, pa su je dali mladićima iz Zadra. To nije bio sukob – kazao je naš izvor.