AKTUELNO

Potraga za Matejem Perišem (27) iz Splita, koji je uoči Nove godine nestao u Beogradu, gde je s prijateljima došao za praznike, traje već devet dana.

U njegovom domu u Splitu mediji su zatekli baku i deku, vidno potresene, kako nestrpljivo čekaju vesti o svom unuku. Oni su smogli snage i prvi put, da ispričali detalje o Mateju, a prisetili su se i kako su ga pre ispratili za Beograd, dok se iz njihovog stana čula duhovna muzika.

Foto: Pink.rs, Tanjug, Facebook.com

Matej s nama živi ovde. Mi smo ga odgajali, borili se za njega. Nikakvih novih informacija o njemu nemamo ni mi, ni njegova mama, naša ćerka. Mi smo se s njim poslednji put videli u sredu, pre nego što je krenuo za Beograd. Izgrlili smo se i izljubili, odavde je otišao s prijateljima - kažu baka i deka i dodaju da su videli snimke s nadzornih kamera, na kojima je, navodno, Matej.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, Tanjug

Nama je čudno da ga neko nije pozvao kad su videli da trči. Momak koji je trčao liči na njega, ali nismo sigurni. On je čvrst, jak, drag i kulturan momak, poslušan, sve je radio što smo ga molili. Ljubazan i blag uvek, sve naj, naj o njemu svi mogu da kažu. Trčao je svaki dan, išao u teretanu. Ništa loše nije radio - tvrde baba i deda, i dodaju da nemaju pouzdanu informaciju o tome šta se dešavalo u klubu u kom je Matej bio pre nego što mu se izgubio svaki trag.

Foto: Facebook.com

Moguće da se nešto desilo u klubu, ti momci s kojima je bio, on njih zna od obdaništa, a mi ne znamo šta su oni i kako su tamo radili. Postoji ta priča o nekakvom sukobu u klubu, ali on nije bio problematičan - kažu sagovornici, vidno potreseni.

Oni ističu da Matej nije poročan, niti narkoman, te da se boje da je njemu neko sipao nešto u piće.

Uvek je dolazio kući normalan i veseo. Nikad nije bilo tragova da je nešto nedozvoljeno konzumirao, mi bismo to videli, mi smo tu stalno s njim. Za ručkom, za večerom - dodaju.

Foto: Foto/MUP RH, Privatna arhiva, Tanjug/Tara Radovanović

Na pitanje da li imaju nadu da je njihov unuk i dalje živ, baka i deka sležu ramenima:

- Nismo izgubili nadu, ali bojimo se. Dosta je dana prošlo od nestanka. On je čvrst, jak i zdrav momak, zdravo se i hranio. Ako je on pri zdravoj svesti i ako mu je glava u redu, pojaviće se. Da je on sad pri zdravoj pameti, nikad ne bi mogao da dozvoli sebi da mi ovoliko brinemo i patimo za njim!