AKTUELNO

U noći nestanka bio sa šestoricom prijatelja u noćnom provodu Matej Periš nestala osoba.

Osmi je dan potrage za nestalim 27-godišnjakom iz Splita Matejem Perišem. Momak je nestao u noći 31. decembra, a prijatelji sa kojima je došao u Beograd poslednji put su ga videli u klubu smeštenom u Beton hali.

Kako je otac mladića Nenad Periš rekao za medije, nadležni su ga uverili da će tokom božićnih praznika istim intenzitetom nastaviti potragu za njegovim sinom.

On se zahvalio i poslao dirljivu poruku za Božić.

Prema jučerašnjim podacima, pretraživan je i deo Dunava sve od Velikog ratnog ostrva do Ada Huje. Pretraga rečne policije na Savi krenula je mnogo ranije.

U medijima su se oglasili i Matejevi baba i deda navodeći da je majka svu nadu položila u boga, te da je u trenutku razgovora bila u crkvi.

I Matejeva devojka komentarisala je slučaj, navodeći da ne može da poveruje u priče da se mladić te večeri drogirao.

Špekulacije i reakcije na tu temu nastale su nakon objave snimaka na kojima se vidi kako Matej trči uz Savu u noći nestanka - u ranim jutarnjim časovima, po kiši, bez jakne, samo u majici sa kratkim rukavima.

Otac Nenad Periš, koji je od 2. januara u Beogradu, rekao je da su sedmorica mladića te večeri mešali samo alkohol, ne i alkohol sa narkoticima.

Takođe, u poslednjem obraćanju hrvatskim medijima čestiao je Božić građanima Srbije. Prethodno je isticao da veruje policiji, te da se neće mešati u njihov posao. Potvrdio je i da policija poseduje DNK uzorak.

Autor: +