AKTUELNO

Potraga za nestalim Splićaninom Matejom Perišem (27) ušla je danas u sedmi dan, a ronioci pretražuju Savu u nadi da će naići na bilo kakav trag koji će pomoći u istrazi.

- U kontaktu sam i s njegovim tatom, mamom i sestrom. Svi smo u kontaktu. Matejeva mama je inače pobožna, u molitvi je sva, ima podršku od svih nas - govori devojka nestlaog Hrvata. On je njoj sve na svetu, njoj je možda i najteže, a nekako se najbolje drži. Oni su živeli sami od njegove šeste godine, kaže u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir Sanja, devojka Mateja Periša, mladog Splićanina koji je nestao u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra usred večeri u klubu na Savi.

Ona je naglasila da je bila upućena u to da će Matej ići za Beograd na doček Nove godine, kao i da je znala sa kim će ići.

- Ja sam pre dve godine bila tamo, bila sam i tamo u Beton hali, poznat mi je taj teren. On je bio baš ushićem što ide tamo, pola godine je planirao da ide za Beograd za Novu godinu.

Prvo su njih trojica planirala, posle su im se priključila još trojica drugova, pa još jedan, tako da je na kraju ispalo njih sedmoro. Inače, ova dvojica su mu prijatelji iz osnovne škole.

Organizovali su i doček u nekom hotelu, za subotu Skadarliju, zajedno smo tražili apartman tamo - kaže devojka i dodaje da ona nije htela da ide sa njim, "jer je to muško društvo i da nema smisla da ona ide".

- Nikakvi problemi među nama nisu bili - dodala je.

Sanja kaže da se sa Matejem poslednji put čula 30. decembra, kada joj je on poslao video oko 21.30 sati.