AKTUELNO

Sedmi je dan traje potrage za nestalim Matejem Perišom (27) iz Splita kome se svaki trag izgubio u Beogradu. Sve raspoložive policijske snage tragaju za nestalim Splićaninom, a najbliži i dalje ne gube nadu da će se Matej pojaviti živ i zdrav.

U Splitu su svi veoma zabrinuti za Mateja. Svi željno iščekuju nove vesti, ali imaju sve manje nade da će ishod potrage biti pozitivan.

Foto: MUP RH, PRIVATNA ARHIVA/Pixabay.com/Pink.rs/S. Kuvekalović

Na katedralama u Splitu na svakih sat vremena zvone zvona organizuju se i molitve po župama da se Matej pronađe živ. U zgradu u kojoj živi Matejev otac, nije bilo nikoga.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, Tanjug

Prve komšije njegovog oca imaju samo reči hvale za Mateja. Njegovog oca su redovno viđali, ali ne i njega. Kažu da polako i oni gube nadu da je Matej živ.

- Poslednji put sam ga videla pred Božić u crkvi. Šta možeš, čovek se nada, uvek postoji nada, ali evo prošlo je već sedam dana i onda ti sve nade padaju u vodu. On je ziveo kod majke, a ovde mu živi otac. Toliko je vremena prošlo, a da se ne javi. Moji sinovi su išli sa Matejom u gimnaziju i kažu da je bio divan dečko. Šta se dogodilo sam Bog zna - kaže komšinica.

Foto: Foto/MUP RH, Privatna arhiva, Tanjug/Tara Radovanović

Matejeva profesorka kratko je poručila da je ovo velika tuga, kao i da je Matej divno dete, sportista i uzor svima.

- Ovo je velika tuga za Split i Hrvatsku. Matej je divno dete, sportista, uzor svima. Ne mogu da poverujem da je imao nekih dodira sa porocima, jedino ako mu neko nešto nije stavio u piće. Nadam se da će sve dobro završiti, molimo se da ga pronađu. Hvala svima u Beogradu na pomoći da nađemo našeg Mateju - rekla je utučena profesorka.