AKTUELNO

Danas je šesti dan potrage za nestalim mladićem iz Splita Matejem Perišom.

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra. Njegovi prijatelji su prijavili nestanak i od tada se traga za njim.

Policijske službe u Beogradu danima su na nogama, a tokom jučeršnjeg dana fokus je bio na potrazi u Savi.

U javnosti se pojavili brojni detalji o nestanku mladog Splićanina, ali ne i konkretne informacije. Objavljeni su i snimci na kojima se vidi mladić koji odgovara opisu Periša kako trči usred noći beogradskim ulicama, a potom pliva ledenom Savom.

Ovi snimci su samo produbili misteriju nestanka mladića, iako je njegov otac Nenad potvrdio da je reč o njegovom sinu, izuzev onih na kojima se vidi osoba koja pliva u Savi.

Foto: E-Stock/Blank

Žandarmerija i policija su jučerašnji današnji dan proveli na reci tražeći bilo kakav dokaz koji bi usmerio njihovu potragu za nestalim Matejem. Ronioci Žandramerije su čak i koristili sonar za pretragu rečnog dna.

Pronađena patika?

Okupljeni očevici na Sava promenadi kažu kako su videli da su policajci iz "velikog lonca za cveće" uzeli jedan sitan predmet za koji se pretpostavlja da je pripadao Mateju i stavili ga u kesu, piše Slodobna Dalmacija. Navodno je pronađena i patika.

Pronađen pikavac

Na mestu gde je poslednji put snimljen nestali Splićanin Matej Periš, na Sava promenadi nađen je pikavac u žardinjeri i poslat je na forenzičku analizu.

Krio se u hangaru?

Splićanin Matej Periš nekoliko minuta pre nego što je uleteo u Savu čučao je u napuštenom hangaru. Veruje se da se skrivao u tim hangarima, u kom su se ranije krili ilegalni migranti. On je tu očigledno neko vreme čučao nakon čega se sumnja da je ušao u vodu.

Poziv taksisti da se javi

Na kamerama je zabeležno i kako Matej pokušava da uđe u taksi, te se spekuliše da je taksista poslednja osoba koja ga je videla i ne bi bilo loše da se nađe, kako bi pomogao u istrazi i makar opisao njegovo stanje.

Foto: Privatna arhiva, Pink.rs, Twitter.com

Oglasio se i predsednik Saveza auto taksi udruženja Srbije, Aleksandar Bjelić koji je za rekao da da su oni čim se juče pojavio snimak na kome se vidi kako mladić, za koga se veruje da je nestali Matej Periš, pokušava da uđe u taksi u Karađorđevoj ulici, preduzeli sve što je u njihovoj moći da otkriju o kom se konkretno taksisti radi. Međutim snimak je veoma lošeg kvaliteta i nisu uspeli da na njemu nisu uspeli da vide ništa što bi pomoglo.

Policija dva puta posećivala Splićane

Matejevi drugovi su rekli da su ih dva puta posećivali inspektori kako bi razgovarali sa njima i da su svi prošli poligrafsko testiranje. Oni su se juče oko 11 sati vratili u Split.

Video: TV Pink Printscreen

Otkriveno i šta su Splićani konzumirali kobne večeri

Naime oni su najpre bili u iznajmljenom stanu, odakle su otišli u jedan restoran u blizini "Gotika", a zatim prešli u "Gotik". Društvo u kome je bio Matej čitave večeri naručivalo je u klubu i vino i viski, a uz to su koristili spid i sinteticke droge. Navodno su popili 4 flaše viskija i 6 boca vina.

Sat vremena proveo u Španskoj kući

Nekoliko sigurnosnih kamera, sa video-nadzora na okolnim objektima, zabeležilo je njegovo kretanje. Kako prenose mediji, Matej Periš je sat vremena proveo u "Španskoj kući" u blizini Brankovog mosta, mada za sada nema zvanične potvrde.