AKTUELNO

Ekipa Splićana u kojo je bio nestali Matej Periš (27) u klubu "Gotik" u Beton hali kobne noći između 30. i 31. decembra bila je odlično raspoložena.

Oni su naručivali flaše alkoholnih pića u velikim količinama, otkriva izvor koji je te večeri bio u "Gotik" i koji kaže da nije bilo moguće ne primetiti grupu od sedmorice mladića iz Splita.

Takođe, Kurir je saznao da su kobne večeri konzumirali spid i sinteticke droge.

Društvo je bilo bili u iznajmljenom stanu, odakle su otišli u jedan restoran u blizini "Gotika", a zatim prešli u "Gotik". Društvo u kome je bio Matej čitave večeri naručivalo je u klubu i vino i viski, a uz koristili spid i sinteticke droge.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

- Društvo u kojem je Matej bio naručivalo je velike količine alkohola. Uzeli su četiri flaše viskija, šest flaša vina... Bilo je tu svega i svačega. Bili su bučni i zato ih je obezbeđenje i smirivalo s vremena na vreme - ispričao je Blicu ovaj očevidac.

Matej je pre izlaska iz kluba bio vidno pijan i vidno se teturao kada je napustio klub. Sigurnosne kamere zabeležile su čudno ponašanje nestalog momka koje je najverovatnije izazvano kombinovanjem alkohola i droge..

Prema toj teoriji, mladić je uskoro postao dezorijentisan, čime se onjašnjava njegovo čudno ponašanje na snimcima zabeleženim nadzornim kamerama, na kojima se vidi kako ispod Brankovog mosta pokušava da uđe u taksi iako je u tom trenutku samo 200 metara udaljen od "Gotika".

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, MUP RH

- On je dugo trčao, možda i oko sat vremena. Možda je mislio, ako je konzumirao alkohol ili šta već, da će za tih sat vremena doći sebi - kazao je danas Slobodan Mišković, bivši inspektor za otmice i iznude.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

#Matej Periš