AKTUELNO

Matej Periš nestao je 31. decembra oko 2.30, nakon što je poslednji put viđen u noćnom klubu Gotik.

Splićanin Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Od tada za njim traje potraga i slučaj s velikom pažnjom prate i hrvatski i srpski mediji. Mnogi su izrazili podršku Matejevoj porodici i prijateljima, a ima i građana Beograda koji žele da pomognu kako god mogu.Jedan od njih je 33-godišnji Milan Ilić, zaposlen u jednoj američkoj kompaniji koja pruža softverske i druge usluge.

On je istakao da želi da Matejevom ocu Nenadu ponudi smeštaj ukoliko mu je tokom boravka u Beorgadu potreban.

Kaže da Nenad Periša može ostati kod njega u stanu koliko god da je potrebno.

- Ozbiljan sam u vezi sa tim da želim da mu ponudim smeštaj. Odgajan sam tako da kad god sam u prilici da nekome pomognem, to i učinim - kaže Milan.

Milanu nije prvi put da pomaže onima kojima je pomoć zaista potrebna.

- Kada je bio zemljotres u Petrinji, vidieo sam objavu prijatelja iz Rijeke da skuplja namirnice i potrepštine u kombi. Dogovorio sam se s njim da ću mu uplatiti novac na račun, a on da kupi sve što je potrebno - otkriva Milan.

Prijateljima nestalog Mateja prethodno je smeštaj ponudio Dejan Mirčić, biolog i docent na Univerzitetu u Novom Pazaru.

- Nisam imao drugi način da ponudim pomoć nego ovako preko društvenih mreža u nadi da će neko iz Splita ko poznaje momke to da vidi i prenese im. Poziv je otvoren za sve što im treba. Smeštaj nije problem i ako žele da ostanu u Beogradu dok traje potraga, neka se slobodno jave i mogu da ostanu besplatno. Nadajmo se najboljem, da će se Matej ipak živ i zdrav vratiti u Split - rekao je Dejan

Autor: