AKTUELNO

- Mogu vam potvrditi da informacije o tome da je Matej viđen na području Rume nisu tačne. Policija je proverila te informacije - rekao je Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja (27), kojem se svaki trag gubi u noći između 30. i 31. decembra kada je izašao iz kluba "Gotik" u beogradskoj Beton hali.

Nenad je zahvalio svim koji su se javili sa bilo kakvom informaicijom navodeći da nije mogao da veruje koliko se ljudi javilo u Srbiji, ali i iz Hrvatske i drugih zemalja u želji da pomognu da pronađu njegovog sina Mateja.

- Ja verujem policiji u Srbiji, verujem u stručnost tih ljudi, te ni na koji način ne želim da utičem na njihovu istragu. Stoga molim i medije da se za sve informacije obrate MUP-u Srbije. U policiji sam se i lično uverio da su angažovali sve raspoložive snage u potrazi za Matejem, da na tome rade svi: od rečne, saobraćajne, kriminalističke policije. I da je celokupni tim policije uključen u potragu. Molim Boga i za njih i za to da se nađu Mateja - rekao je u ponedeljak poslepodne Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja Periša, koji je i dalje u Beogradu i prati razvoj potrage za svojim sinom koji je poslednji put viđen 30. decembra oko 18 sati.

S Nenadom Perišem novinari Jutarnjeg lista razgovarali su pre nego što su se pojavili snimci na kojima se vidi mladić koji trči ulicama, pokušava da zaustavi taksi, te kasnije pliva u Savi.

Foto: Beta/Dragan Gojić, Privatna arhiva

Takav zaključak je ipak preuranjen jer, pre svih, snimke bi trebalo - ako već i nisu - da pogledaju kriminolozi i da pokušaju da rekonstruišu kretanje mladića sa snimka, te osobe s kojima je eventualno kontaktirao, od taksista do prolaznika.

Podsetimo, Matej je s društvom otišao u Beograd gde su planirali da dočekaju Novu godinu. S porodicom se poslednji put čuo u četvrtak 30. decembra kasno poslepodne, oko 17 sati. Uveče je s društvom izašao na večeru u popularnu Beton halu. Radi se o kompleksu s nizom ugostiteljskih objekta uz reku Savu u Karađorđevoj ulici. Upravo zato, društvo iz Splita nije moralo da ide daleko, već su nakon večere njih sedmorica produžili u klub "Gotik" koji se nalazi u istom kompleksu.

Iza ponoći, oko 2.30 sati primetili su da među njima nema Mateja, a kad se nije pojavio u apartmanu, policiji su njegov nestanak prijavili oko 18.30 sati i od tada za njim traje potraga koja još uvek nije dala rezultate.

Hoće li snimci koji su se danas popodne pojavili, pomoći u rasvetljavanju njegovog nestanka, zasad je neizvesno, ali u svakom slučaju i one su putokaz policiji u potrazi - možda jedan od značajnijih koji se dosad pojavio.

"Na snimcima jeste Matej"

S Nenadom Perišem su reporteri Slobodne Dalmacije stupili u kontakt netom nakon što su objavljeni novi snmci nadzornih kamera na kojima je, prema tvrdnjama tabloida Alo, snimljen Matej Periš. Nenad Periš je rekao da mu snimci objavljeni na nekim srpskim portalima itekako bude nadu da je njegov sin živ.

- Mogu potvrditi da je na objavljenim snimcima uistinu moj sin i to i na onima u gradu gde trči i traži taksi kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa posebno nije događalo po njega, ali još uvek ne možemo rekonstruisati šta se događalo posle i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno - kazao je Periš.