AKTUELNO

Četiri dana se traga za nestalim Splićaninom.

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik".

Tragom policijskih informacija, mediji su došli do snimaka od menadžera i vlasnika obližnjih lokala koji su razumeli koliko je događaj od interesa javnosti.

Na snimcima se vidi mladić, koji po opisu odgovara nestalom Mateju Perišu, a koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale prema Savskoj promenadi, a potom i po okolnim ulicama.

Prema rečima ispitanih svedoka, očevidaca i taksista, mladića niko nije jurio već je navodno izgledao kao da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Po ulasku u reku navodno je prvo plivao leđno a onda se okrenuo i nastavio da pliva prsno, što se vidi na jednom od snimaka. Inače, prema rečima Matejevog oca, mladić je dobar plivač i u dobroj kondiciji.

Podsetimo, u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 gubi se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu. On je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Oni su u razgovoru za medije ispričali da je njih sedmoro u četvrtak uveče najpre otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub "Gotik". Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vreme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi.

Foto: Beta/Dragan Gojić, Privatna arhiva

Nastavili su potragu i okolo. Drugovi su nakon potrage otišli u smeštaj, gde su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su sa policijom.

Juče je u Beograd stigao i Nenad Periš, otac nestalog mladića koji je više puta istakao da veruje srpskoj policiji kao i da samo želi da nađe sina.

#Matej Periš