AKTUELNO

Matej Periš, mladić iz Splita, nestao je 31. decembra 2021. u Beogradu negde oko 2.30 sati.

Ovaj slučaj uznemirio je javnost, a povodom toga oglasio se pravnik i bivši pripadnik Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Kako Mateja nema već četiri dana, iz iskustva bivšeg obaveštajca, najverovatnije se dogodila tragedija. Ipak, napominje da je važno ostaviti nadležne službe da vrše potragu.

"Ili je upao u Savu ili se u gradu zagubio, što bi bilo sasvim nelogično. Najinteresantnije kod ovog sluča je da vreme protiče. Što više vremena prolazi, biće teže da se nešto uradi da se pronađe živ", ističe Spasić.

"Ovaj slučaj me podseća na slučaj male Barbare koja je pala u vodu kod Sente i koja nikad nije pronađena. Meni se kao bivšem policajcu čini da je neka tragedija na pomolu", napominje bivši pripadnik Službe državne bezbednosti.

Da podsetimo, Matej Periš je bio sa dugovima u klubu "Gotik" u Beton hali u Beogradu, gde je negde posle 2 časa iza ponoći poslednji put viđen. Prilikom istrage nestanka mladića iz Splita, pregledani su snimci sigurnosnih kamera, na kojima se vidi kako Matej napušta prestonički klub i kreće se ka ogradi postavljenoj kraj Save.

Kako prijatelji tvrde, Matej se od njih udaljio kako bi otišao u toalet. Pretpostavka je da je izašao napolje zbog gužve kako bi izvršio nuždu i da se zbog toga uputio ka Savi.

Nenad Periš, otac nestalog mladića, koji je sinoć stigao u Beograd, negira da je Matej mogao upasti u vodu i utopiti se, nevodeći da je trenirao vaterpolo i da je bio izvrsan plivač.

Policija češlja i kopno i vodu u blizini Ušća kako bi pronašla mladića.Oko sto Užičana, saobraćaj ka Zlatiboru i Beogradu, blokiralo je na užičkom Ložioničkom mostu.

Autor: