AKTUELNO

Policija nastavlja potragu za Matejem Perišem (27) iz Splita kome se u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" svaki trag.

Hrvatska novinarka Ana Malbaša razgovarala je sa svedokom koji tvrdi da je Mateja sreo u prvim satima Nove godine u Rumi. Malbaša navodi da je nekoliko svedoka sa kojima je razgovarala prethodno prijavilo policiji svoja saznanja.

- U prvim satima Nove godine, oko 3.30 sati u centru Rume, sreli smo mladića izrazito plavih očiju i kose. Na glavi je imao kapicu i nosio je jaknu koja mu je bila poprilično velika. U prvi mah smo pomislili da je skitnica. Obratio nam se, a govorio je splitskim naglaskom - rekao je jedan svedok reporterki.

Dodaje da je sve prijavio policiji kad je sutradan čuo da je mladić proglašen nestalim.

Dok je čitava beogradska policija na nogama, a javnost potresena mladićevim nestankom, iz kluba "Gotik" najavljuju kako će njihov advokat odgovoriti na "sve insinuacije o ovom slučaju".

Nenad Periš, Matejev otac, stigao je u nedelju u Beograd. Jutros nije imao novih informacija.

- Očekujem da mi se jave iz policije. Trebalo bi da mi kažu u kojoj je fazi istraga i šta je do sada napravljeno. A meni treba samo sin... - rekao je u ponedeljak za Dnevnik.hr Nenad Periš.

Skrhani otac ponovio je kako veruje da srpska policija dobro radi svoj posao, ali naglašava da je neizvesnost najgora. Svaka pouzdana informacija o mladićevu nestanku bi pomogla.

- Čekam policiju da se javi i molim Boga - rekao je Periš.

Autor: