AKTUELNO

Jakna mu je ostala u lokalu, tako da je na sebi imao samo crnu majicu, pantalone i crne patike sa belim đonom.

Skoro tri dana je prošlo od nestanka Splićanina Mateja Periša (26) kojem se svaki trag gubi u noći između četvrtka i petka, poslednjih dana stare godine. Njegov otac Nenad sleteo je danas u Beograd, kako bi se priključio potrazi za svojim sinom.

- Stigao sam pre sat vremena. Našao sam se sa društvom koje je bilo u ovom lokalu sa Matejem. Ići ću do policije čim pre, ako ne danas onda sutra ujutru. To je sve što mogu da kažem. Molim građane Srbije da jave sve što znaju, u ime svoje porodice im svima zahvaljujem - rekao je vidno uznemiren Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Foto: Tanjug, Foto/MUP RH, Privatna arhiva

Nenad kaže da je dobio bezbroj poruka i poziva podrške, ljudi su mu javljali da može kod njih da prenoći dok ne pronađu Mateja. Upitan koliko će ostati u Beogradu, Nenad je rekao da će biti ovde koliko god bude bilo potrebno.

Iako izgleda smireno, Nenadu su oči pune suza, jedva se suzdržao da ne zaplače pred kamerama. Trenutno sedi u bašti kafića pored "Gotika" sa svojim i Matejevim prijateljima koji su ga dočekali po dolasku u Beograd.

Dve verzije nestanka

Policija pretražuje reku sa dva brodića. Nezvanično, sumnja se da je Matej po izlasku iz "Gotika" pao preko ograde.

Pre odlaska u klub, Matej i njegovi prijatelji su bili na ručku u obližnjem restoranu. Nije bilo nikakvih incidenata tokom dana niti postoji bilo šta što bi ukazivalo da se desila tuča unutar kluba ili van njega. U klubu "Gotik" mu se gubi svaki trag. Matejev nestanak je 31. decemba u 18 časova prijavio njegov drug. On je sa drugovima, njih ukupno sedam, došao u Beograd na doček Nove godine.

Svi se sada uzdaju u nadzorne kamere. Nezvanično, Mateja su snimile kamere kako izlazi iz kluba. Takođe, spekuliše se da je viđen sutradan kako zove taksi u centru grada.

Foto: Tanjug

Jakna mu je ostala u lokalu, tako da je na sebi imao samo crnu majicu, pantalone i crne patike sa belim đonom.

"Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom preduzimaju sve mere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića, navodi se u saopštenju", saopštili su danas iz MUP Srbije.

Policija pretražuje reku

Rečna policija s dva čamca pretražuje reku, dok je Matejev otac Nenad i dalje u Beton hali, pored kafića "Gotik" u kom je poslednji put viđen njegov sin.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: