AKTUELNO

Mlađi muškarac iz čista mira danas je povredio dečaka od 12 godina u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Kako saznaju mediji, dečaka S. Č. je bacio džudo zahvatom. Dečak ima hematome na vratu, modrice i u stanju šoka je, muca, plače i ne može da se smiri.

Advokat Radiša Roskić koga su unajmili roditelji deteta, potvrdio je za Informer da je podneo krivičnu prijavu protiv 40-godišnjeg muškarca.

Navodno, razlog napada je bio taj što je dečak snimao telefonom na ulici, jer je imao domaći zadatak iz informatike da snima na stativu.

Tada mu je prišao muškarac i napao ga bez razloga. Sa napadnitim dečakom u društvu je bilo još dece.

Prilikom pada na zemlju, dečaku je povređena i noga, koja mu je bila u gipsu do pre mesec dana.

Video: Informer.rs

Navodeći okolnosti slučaja, advokat kaže da je maloletnik bio sa svojim mlađim bratom, te da su dvojica dečaka od 12 i 10 godina, bili u poseti babi i dedi. Navodi da se incident desio na otvorenom kada je muškarac iz susedne zgrade izašao i nasrnuo na dete.

– Kasnije saznajem kao punomoćnik od policije da su mu deca kod te njegove zgrade zvonila na interfon. I on ima dete, i verovatno su u pitanju dečija posla – kaže Roskić dodajući detalje napada:

Izleće, dakle, taj čovek, koji sigurno ima 40-ak godina, džudo zahvatom baca dete na pod, na asfalt, zavrće mu ruku. Diže ga, hvatajući ga za kapuljaču jakne i maltretira ga, dovodeći ga do ulaza. Očigledno nema nikakve podatke o tom detetu, dete uopšte ne stanuje tu. Zateklo se ispred prodavnice sa svojim još mlađim bratom.

Advokat kaže da je policiju pozvao komšija, te da je dečak zadobio lakše telesne povrede.

– Ima lake telesne povrede u vidu hematoma, bolnog vrata itd. Konsultovan je tužilac, zbog lakih povreda sve ide na privatnu krivičnu tužbu, nažalost. Ali furioznost, surovost… – ističe Roskić dodajući da su i roditelji duboko uznemireni zbog nemilog događaja.

#Novi Beograd