AKTUELNO

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, uhapšena je preksinoć u poslednji čas jer se spremala za bekstvo, saznaje se iz policijskih izvora.

Sud joj je, uostalom, i odredio ponovo pritvor, uz obrazloženje da postoji opasnost da bi mogla da pobegne.

Naime, ona je preko svojih ljudi saznala da je Darko Elez, jedan od glavnih likvidatora "kavačkog klana" počeo da peva o njenoj ulozi u najtežim krivičnim delima, među kojima su zataškavanja, pa čak i naručivanja ubistava! Navodno, otkrio je i jednu stvar koja bi mogla biti ključni dokaz protiv Hrkalovićeve i "prečica" do dugogodišnje robije.

- Posle nagodbe sa srpskim tužilaštvom Elez se obavezao da će ispričati sve što zna o vezama s Dijanom i njenim ljudima u MUP. U početku je otkrivao uglavnom sitnije stvari, ali je malo-pomalo počeo da priča o važnijim stvarima. Konačno, odlučio je da sarađuje u potpunosti - otkriva sagovornik upućen u tok istrage.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je u petak poništio odluku o ukidanju pritvora donetu 10. decembra (na slobodu puštena dva dana kasnije), i to baš zbog opasnosti od bekstva.

- Tužilaštvo je u svojoj žalbi osnovano zaključilo da je sud pogrešno procenio kako nema te opasnosti - rekla je portparolka suda Mirjana Piljić.

Autor: