AKTUELNO

Kriminalni klan Veljka Belivuka navodno je planirao da likvidira i jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, Veljka Banovića zvanog Votka.

Kako pišu medija njegova likvidacija je trebalo da bude obavljena snajperom sa zgrade u gradu pored Beograda.

Naređene za ovo ubistvo stiglo je, navodno od vrha klana: Belivuka i Marka Miljkovića, a izvršilac je trebalo da bude jedan od njihovih glavnih vojnika: Nebojša Janković.

Navodno su Belivuk i Janković nekoliko puta išli do zgrade sa koje je trebalo da bude likvidiran Banović, kako bi utvrdili sve detalje zločina koji su planirali.

Ove planove je osujetila je policija i BIA, koje su izvele veliku akciju hapšenja početkom februara i razbile ovaj monstruozni klan.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Inače, Banovićevo ime se prvi put pojavio 2007. godine, kada je sa Bojovićem uhapšen zbog sumnje da su krili odbegle pripadnika zemunskog klana. Tada je osuđen samo zbog lažnih papira, a onda se o njemu dugo ništa nije čulo, sve do 2018. kada je opet uhapšen u Belgiji.

Osim njega, tada je uhapšen i Marko Puškić (38), a pretresom stanova pronađeno je oko 1,7 miliona evra u kešu i nešto više od četiri kilograma kokaina, dok su mediji pisali da obojica rade za Bojovića.

Banović se opet povukao u ilegalu, i skoro niko nije ni znao da se vratio u Srbiju, u grad pored Beograda.

- Živeo je povučeno, okružen obezbeđenjem, posebno kada su jedan za drugim ubijani Bojovićevi najbliži ljudi. Kako je jačala Belivukova i Miljkovićeva kriminalna ekipa, Banović se sve više povlačio u ilegalu. Sumnja se da je neko iz policije odao Belivuku tačnu lokaciju gde boravi Banović i onda su krenule pripreme za njegovo ubistvo - prenose mediji.