AKTUELNO

Đorđe Dudić, sin Desanke Dudić (70), koju je u Kotežu usmrtio unuk David (24), kaže da je njegov sin "monstrum, koji nema srce".

Draga moja mama, danas ti je rođendan, a na poklon si dobila puno patnje i bol od nekoga ko je trebao da te voli. Oči su ti izvađene, iskasapljeno ti je telo i mučena si satima.

Ovim potresnim rečima se od brutalno ubijene Desanke Dudić (70), na Fejsbuku oprostio njen sin Đorđe i otac Davida D. (24), koji se sumnjiči da je u sredu u beogradskom naselju Kotež nožem i šrafcigerom nasmrt izbo svoju baku Desanku. Navodno, mladić, koji ima problema sa narkoticima, babu je ubio na dan njenog rođendana u njenom iznajmljenom stanu zbog 100 evra koje je tražio od nje.

Dozivala pomoć

Foto: Pink.rs

- U trenutku zločina sa Desankom je bio drugi unuk, koji je trenutno nepokretan, jer se pre izvesnog vremena povredio na gradilištu. David je došao sa psom kod Desanke. Mislim da ga je ona pustila da uđe, jer se nije čula nikakva galama. Međutim, ubrzo je počela vriska i žena je jaukala dozivajući pomoć - pričaju komšije ubijene žene:

- Čuli smo da joj je tražio pare, u pitanju je nekih 100 evra. Bio je valjda narkoman pa mu je trebalo za drogu. Inače, on ranije nikada nije dolazio kod bake. Da li je doneo ili je uzeo od njih iz stana šrafciger i nož ne znamo, ali znamo da je bilo krvi do kolena. Cela zgrada je bila krvava. Iskasapio je nesrećnicu.

Osumnjičeni David D. je, prema rečima komšija, povredio i svog nepokretnog brata od tetke.

- Nepokretni unuk nije mogao da pomogne babi, ali je navodno uspeo da pozove policiju. Sumnja se da ga je tada David nekoliko puta izbo u nogu - pričaju šokirani susedi:

Foto: Pink.rs

- Policija je došla za 10 minuta i razvalili su vrata. Desanka je ležala u lokvi krvi, mislim da joj nije bilo spasa. Osumnjičeni je uhapšen u stanu, ali se opirao hapšenju. Jedva su ga izveli.

Otac uhapšenog mladića i sin ubijene žene u potresnoj ispovesti na svojoj Fejsbuk stranici naveo je "da je njegov sin monstrum".

Karta za nebo

- Morao je nožem da joj izvadi srce jer je ljubomoran i nije imao svoje. "Neka radi šta želi, moj bog je sa mnom", dok te monstrum ubija bile su tvoje reči. Draga moja mama, na rođendan dobila si kartu za nebo u užasnim mukama, većim od svakog svetca. Monstrum te jeste ubio, ali je pobeda tvoja - napisao je Đorđe i dodao:

- Dobro je što me je policija uhvatila dok sam razvaljivao vrata, inače bih i ja uprljao ruke i odgovarao kao za čoveka.

Đorđe je, između ostalog, naveo i da osumnjičeni "nije njegov sin". - Monstruma sam video 10, 15 puta u životu i koji je izjavio da je moj sin zadnjih četri, pet godina - napisao je on:

- Droga, kriminal i monstrum u njemu su ga naterali na to. Ne postoji dovoljno adekvatna kazna za đubre. Želim mu da dugo, dugo živi i svaki trenutak da ispašta sećajući se kako ubija anđela i kako ga skrnavi.

Inače, prijatelji pokojne Desanke kažu da se ona u tu zgradu doselila pre oko tri meseca.

- Svi smo potreseni. Živela je tu sa ćerkinim sinom. Ona ga je negovala i mnogo se trudila oko njega, zbog povrede koje je zadobio na gradilištu. Palo mu je nešto na nogu i tada mu je ugrađena šipka - navode stanari zgrade u kojoj se desilo jezivo ubistvo.

Komšije

Foto: Pink.rs

Meštani ovog dela Koteža, kažu da je ubijena bila i više nego divna.

- Izuzetno dobra i komunikativna osoba. Nije se žalila da ima neke probleme, zato nas je zločin iznenadio i uznemirio. Kakva tragedija - kažu komšije i dodaju da osumnjičenog nisu ranije videli, već samo znaju da joj je unuk i da živi na drugom kraju grada.

- Imali su i dve mačke, koje su i dalje u stanu. Nesrećnu ženu i njenog unuka često su posećivali prijatelji i porodica.

Autor: