AKTUELNO

Veliki požar izbio je oko 15 sati u stambenoj zgradi na Limanu 4 u Ulici Jožera Marčoka u Novom Sadu, i kako se vidi na snimcima, plamen guta krov zgrade i vidi se iz velike daljine.

Na terenu je veliki broj vatrogasaca sa pet vozila, kao i Hitna pomoć i pripadnici Žandarmerije.

Video: Pink.rs

Požar je, kako se može videti sa ulice, izbio na vrhu zgrade i gori dobar deo krova ovog objekta. Kako javlja Tanjug, požar je zahvatio i dva stana!

Vatrogasci su u jednom momentu uspeli da suzbiju požar, ali je vatra potom ponovo buknula, tako da su se borili sa njom i kada je pala noć. Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj rekao je da je njihova ekipa završila dežurstvo na Limanu i da u požaru nije bilo povređenih.

Foto: Pink.rs


Prema rečima jedne stanarke ove zgrade, požar je buknuo u stanu na poslednjem, šestom spratu, navodno u dečijoj sobi se zapalio laptop.

Žena je detetu otvorila lap-top kako bi pratilo onlajn nastavu i otišla iz dečje sobe jer je i ona imala onlajn sastanak. Deca su kasnije dotrčala do nje vičući: "Vatra, vatra"...


Požar se jako brzo širio ali na sreću stanari su na vreme shvatili šta se dešava i krenuli su ka izlazu, usput dozivajući jedne druge da izađu napolje. Požar je kažu zahvatio tavan, od kojih su oni napravili ostave u kojima su držali razne stvari. Ove prostorije na tavanu su pregrađene kartonskim zidovima koji su verovatno doprineli rasplamsavanju vatre.

Video: Pink.rs

Materijalna šteta će sigurno biti velika, a konačnu cifru će podebljati i crep koji je padao sa krova na okolna parkirana vozila.