AKTUELNO

Tužilastvo za organizovani kriminal nakon saslušanja ukinulo je je rešenje o zadržavanju za četiri osumnjičene osobe, koje će se tokom daljeg postuka braniti sa slobode, saznaje Pink.rs.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, saslušali su četiri osobe koje su danas privedene zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, koji potiče iz kriminalne aktivnosti klana Belivuk - Miljković.

Takođe, doneta je naredba o sprovođenju istrage za četiri žene, osumnjičene za krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Policija ih je pronašla na njihovim adresama, a jutros su pripadnici MUP došli i u Čačansku ulicu, gde Miljković i Belivuk grade skupocenu vilu koja je svojevremeno poređena sa onom u Šilerovoj, kakvu su imali pripadnici zemunskog klana.

Podsetimo, Belivuk i kriminalna organizacija koju je vodio privedeni su 4. februara ove godine. Terete se, prema navodima optužnice, za brojna krivična dela počinjena na teritoriji Srbije, među kojima su i brutalna ubistva, silovanje, dilovanje narkotika, oružja.

Postupak protiv Belivukovog klana vodi se i u Crnoj Gori, jer se sumnja da su odgovorni za likvidacije Damira Hodžića i Adisa Spahića, a isptivani su i na okolnosti nestanka Mila Radulovića.

Autor: M. Mijatović