AKTUELNO

Od nestanka devojčice Barbare Vitez (15) iz Sente prošlo je punih pet godina, a do dana današnjeg od nje nema ni traga ni glasa!

Podsetimo, Barbara je nestala 25. novembra 2016. kada se vraćala sa rođendana, a navodno tada je pala u reku s mosta u Senti. Ronioci su danima pretraživali reku, ali njeno telo nije nađeno.

Foto: TV Pink Printscreen, Registar nestalih lica Srbije

Barbarini roditelji za ovih pet godina dobijali su razne informacije o tome gde bi njihova ćerka mogla da bude. Između ostalog i da je oteta, da se udala, da je prodata u belo roblje, a dobili su čak i anonimno pismo nekoliko nedelja nakon njenog nestanka "da je Barbara drogirana, silovana, zadavljena, a potom bačena u reku". Međutim, zvaničnih potvrda ovakvih informacija nikada nije bilo, pa se veruje da su sve bile lažne.

Porodica iz dana u dan tuguje i nada se da će je naći živu i zdravu, a svake godine 25. novembar za njih je veoma bolan.

Barbarin otac, Endre Vitez, oglasio se na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je okačio fotografiju svoje mezimice uz tužnu poruku.

- Pet godina bez tebe. Gde si moja devojčice? Gde si ćerko moja jedina? - napisao je nesrećni čovek uz tužne emotikone, a Barbarina majka Melinda odgovorila je porukom:

- Moja mala, čekamo te i mnogo nam nedostaješ. Tvoj tata i mama te mnogo vole.

Porodicu Vitez je 2019. slomila još jedna nesreća - njihovog sin Atila (25), Barbarin brat, preminuo je. Barbara je, inače, na Interpolovoj žutoj poternici, na kojoj se nalaze nestale osobe, od februara 2017. godine.

Na dan nestanka, pre pet godina, dvojica njenih drugara ispričala su policajcima da se ona saplela na mostu na Tisi i upala u reku. Međutim, njeni otac i majka ne veruju u to.

Foto: TV Pink Printscreen

- Poslednji put viđena je 25. novembra 2016. u senćanskoj prodavnici "Idea", kada su je snimile kamere, i to je bilo u 21.41 sat. Na snimku se ne vidi da li je naša ćerka sa tom dvojicom dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu - govorio je ranije Endre.

Tisu su u to vreme nekoliko puta pretraživali pripadnici srpske i mađarske ronilačke policijske jedinice, zajedno sa psima. U potrazi, koja je trajala mesec i po dana, telo nestale Barbare nije pronađeno.